Sorodna oddaja:Dober tekOglejte si jo: Ponedeljek 21 Oktober ob 11:30 | Ponedeljek 21 Oktober ob 16:30

Opis

Predjed s sirom, skuto in slanino

Priprava

  1. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilacija). Paprike razporedite po pekaču, prelijte z žlico oljčnega olja, posolite in pecite približno 40 minut. Potem jih premestite v skledo in pokrijte s plastično folijo ter jih pustite. Potem jih olupite in odstranite semena. Narežite jih na kocke.
  2. Česen strite v pasto s ščepcem soli. Nasekljajte drobnjak in peteršilj ter naribajte sir.
  3. Slanino narežite na kocke. Položite jih v hladno ponev in prižgite štedilnik. Slanino pecite, dokler se maščoba ne stopi in je slanina rahlo hrustljava. Odstranite jo in ohladite.
  4. V skledi zmešajte papriko, čebulo, česen, peteršilj, skuto, sir in slanino.
  5. K slanini dodajte 1 žlico oljčnega olja in segrejte. Potresite s papriko in kumino in na hitro popražite. Prelijte čez predjed in postrezite s kruhom.

 

sestavine

  • 8 zelenih paprik
  • 300 g sira v slanici
  • 200 g polnomastne skute
  • 200 g prekajene slanine
  • 1/2 šopka drobnjaka
  • 1 strok česna
  • 1/4 žličke paprike
  • 1/4 žličke kumina
  • 4 vejice peteršilja
  • 2 žlici oljčnega olja
  • kruh za serviranje

Sorodni recepti