Piščančja saltimbocca

sestavine

  • 600 g piščančjega fileja
  • 160 g kuhanega pršuta
  • 24 manjših listov žajblja
  • 50 ml marsale
  • 50 g masla
  • 30 ml oljčnega olja
  • sol in poper po potrebi
  • Za dekoracijo:
  • 24 manjših šampinjonov
  • 100 g rukole
  • 30 g masla
  • sol in poper po potrebi

Priprava

  • Z ostrim nožem fileje stanjšajte in razrežite na trakove. Začinite s soljo in poprom.
  • Vsak kos ovijte s pršutom in gor položite listič žajblja. Zvijte in pričvrstite z zobotrebcem.
  • Zvitke popecite na segretem oljčnem olju do zlatega. Dolijte marsalo, premešajte in po želji flambirajte. Odstranite z ognja, dodajte maslo, posolite in popoprajte.
  • Gobe olupite in odstranite bete. Posolite in popoprajte ter prelijte s stopljenim maslom. Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilacija). Gobe pecite do zlatega, kakih 10 minut, in jih vzemite iz pečice.
  • Na vsako gobo položite malo rukole. Gor položite še zvitek in prelijte z omako.

Sorodni recepti

Poglej vse