Sorodna oddaja:Dober tekOglejte si jo: Sobota 19 September ob 00:00 | Nedelja 20 September ob 03:25

Opis

Piščančja saltimbocca

Priprava

  1. Z ostrim nožem fileje stanjšajte in razrežite na trakove. Začinite s soljo in poprom.
  2. Vsak kos ovijte s pršutom in gor položite listič žajblja. Zvijte in pričvrstite z zobotrebcem.
  3. Zvitke popecite na segretem oljčnem olju do zlatega. Dolijte marsalo, premešajte in po želji flambirajte. Odstranite z ognja, dodajte maslo, posolite in popoprajte.
  4. Gobe olupite in odstranite bete. Posolite in popoprajte ter prelijte s stopljenim maslom. Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilacija). Gobe pecite do zlatega, kakih 10 minut, in jih vzemite iz pečice.
  5. Na vsako gobo položite malo rukole. Gor položite še zvitek in prelijte z omako.

sestavine

  • 600 g piščančjega fileja
  • 160 g kuhanega pršuta
  • 24 manjših listov žajblja
  • 50 ml marsale
  • 50 g masla
  • 30 ml oljčnega olja
  • sol in poper po potrebi

 

Za dekoracijo:

  • 24 manjših šampinjonov
  • 100 g rukole
  • 30 g masla
  • sol in poper po potrebi

Sorodni recepti