Piščančja saltimbocca
Recept je iz: Lora in Stoyan
Piščančja saltimbocca
sestavine
- 600 g piščančjega fileja
- 160 g kuhanega pršuta
- 24 manjših listov žajblja
- 50 ml marsale
- 50 g masla
- 30 ml oljčnega olja
- sol in poper po potrebi
- Za dekoracijo:
- 24 manjših šampinjonov
- 100 g rukole
- 30 g masla
- sol in poper po potrebi
Priprava
- Z ostrim nožem fileje stanjšajte in razrežite na trakove. Začinite s soljo in poprom.
- Vsak kos ovijte s pršutom in gor položite listič žajblja. Zvijte in pričvrstite z zobotrebcem.
- Zvitke popecite na segretem oljčnem olju do zlatega. Dolijte marsalo, premešajte in po želji flambirajte. Odstranite z ognja, dodajte maslo, posolite in popoprajte.
- Gobe olupite in odstranite bete. Posolite in popoprajte ter prelijte s stopljenim maslom. Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilacija). Gobe pecite do zlatega, kakih 10 minut, in jih vzemite iz pečice.
- Na vsako gobo položite malo rukole. Gor položite še zvitek in prelijte z omako.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Maksut Aşkar
Kroglice iz leče
Recepti Nenad Veljković
Sendvič s puranjim mesom in mariniranim sirom
Recepti Nenad Veljković
Zvitki s suhimi slivami in ementalcem
Recepti Sara Chafak
Datlji, nadevani s sirom z modro plesnijo
Recepti Nenad Veljković
Tapenada z olivami in limono
Recepti Filipa Vacondeus
Toucinho-do-céu de Murça
Recepti Gordon Ramsay
Kruh s sodo
Recepti Rachel Khoo
Sladki kroketi s kozjim sirom
Recepti Nitina in Meerina grah "kachori"
Recepti Silvia Colloca
Krušni žepki s sirom in peperonato