Sladki kroketi s kozjim sirom
Recept je iz: Rachel Khoo
Priprava:
1. V skledo damo kozji sir, pražene makadamije, javorjev sirup in lupinico kumkvata. Vse dobro premešamo. S pomočjo žličk oblikujemo osem žličnikov in jih položimo na pladenj, obložen s papirjem za peko. Če se mešanica preveč segreje in jo je težko oblikovati, jo damo za nekaj minut v hladilnik.
2. V ločene plitve sklede damo ajdovo moko, jajci in nepražene makadamije. Žličnike povaljamo v ajdovi moki, nato v jajcih in nato še v drobtinicah iz makadamije. Položimo na pladenj in pustimo v hladilniku, dokler jih ne potrebujemo.
3. Za pomako iz rabarbare olupimo rabarbaro in jo narežemo na dva centimetra dolge koščke. Skupaj z javorjevim sirupom in likerjem jo damo v posodo in počasi kuhamo deset minut na srednjem ognju. Občasno premešamo. Odstavimo z ognja.
4. Na srednjem ognju segrejemo olje riževih otrobov v srednje veliki posodi z debelim dnom. Ali je olje dovolj vroče, preverimo tako, da vanj vržemo košček makadamije. Če začne cvrčati, je dovolj vroče. Krokete ocvremo v dveh rundah. Cvremo jih dve do tri minute oziroma tako dolgo, da se zlatorjavo zapečejo. Odcedimo jih na papirnati brisači in postrežemo tople z rabarbarino pomako, narezanimi svežimi figami, malo dodatnega javorjevega sirupa in po želji s sladkimi listki mete.
Opomba
• Lupinico kumkvata lahko zamenjamo s pomarančno lupinico. Če ni sezona fig, lahko uporabimo katerokoli sveže sezonsko sadje.
Priprava:
1. V skledo damo kozji sir, pražene makadamije, javorjev sirup in lupinico kumkvata. Vse dobro premešamo. S pomočjo žličk oblikujemo osem žličnikov in jih položimo na pladenj, obložen s papirjem za peko. Če se mešanica preveč segreje in jo je težko oblikovati, jo damo za nekaj minut v hladilnik.
2. V ločene plitve sklede damo ajdovo moko, jajci in nepražene makadamije. Žličnike povaljamo v ajdovi moki, nato v jajcih in nato še v drobtinicah iz makadamije. Položimo na pladenj in pustimo v hladilniku, dokler jih ne potrebujemo.
3. Za pomako iz rabarbare olupimo rabarbaro in jo narežemo na dva centimetra dolge koščke. Skupaj z javorjevim sirupom in likerjem jo damo v posodo in počasi kuhamo deset minut na srednjem ognju. Občasno premešamo. Odstavimo z ognja.
4. Na srednjem ognju segrejemo olje riževih otrobov v srednje veliki posodi z debelim dnom. Ali je olje dovolj vroče, preverimo tako, da vanj vržemo košček makadamije. Če začne cvrčati, je dovolj vroče. Krokete ocvremo v dveh rundah. Cvremo jih dve do tri minute oziroma tako dolgo, da se zlatorjavo zapečejo. Odcedimo jih na papirnati brisači in postrežemo tople z rabarbarino pomako, narezanimi svežimi figami, malo dodatnega javorjevega sirupa in po želji s sladkimi listki mete.
Opomba
• Lupinico kumkvata lahko zamenjamo s pomarančno lupinico. Če ni sezona fig, lahko uporabimo katerokoli sveže sezonsko sadje.
sestavine
- Sestavine:150 g svežega kozjega sira drysdale ali kakšnega drugega 2 žlici praženih strtih makadamij 1 žlica javrojevega sirupa in še malo za pokapanje 1 žlička nasekljane kandirane lupinice kumkvata (glejte opombo) 35 g ajdove moke 2 jajci razžvrkljani 70 g strtih nepraženih makadamij 750 ml olja riževih otrobovPomaka iz rabarbare:250 g rabarbare (okrog 4 stebla) 60 ml javorjevega sirupa 60 ml pomarančnega ali kumkvatovega likerjaZa postrežbo:4 fige 10 sladkih listkov mete (po želji)
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Maksut Aşkar
Kroglice iz leče
Recepti Nenad Veljković
Sendvič s puranjim mesom in mariniranim sirom
Recepti Nenad Veljković
Zvitki s suhimi slivami in ementalcem
Recepti Sara Chafak
Datlji, nadevani s sirom z modro plesnijo
Recepti Nenad Veljković
Tapenada z olivami in limono
Recepti Filipa Vacondeus
Toucinho-do-céu de Murça
Recepti Gordon Ramsay
Kruh s sodo
Recepti Nitina in Meerina grah "kachori"
Recepti Silvia Colloca
Krušni žepki s sirom in peperonato
Recepti Paul Holywood
Baba Ganoush