Sladki kroketi s kozjim sirom

Priprava:

1.       V skledo damo kozji sir, pražene makadamije, javorjev sirup in lupinico kumkvata. Vse dobro premešamo. S pomočjo žličk oblikujemo osem žličnikov in jih položimo na pladenj, obložen s papirjem za peko.  Če se mešanica preveč segreje in jo je težko oblikovati, jo damo za nekaj minut v hladilnik.

2.       V ločene plitve sklede damo ajdovo moko, jajci in nepražene makadamije. Žličnike povaljamo v ajdovi moki, nato v jajcih in nato še v drobtinicah iz makadamije. Položimo na pladenj in pustimo v hladilniku, dokler jih ne potrebujemo.

3.       Za pomako iz rabarbare olupimo rabarbaro in jo narežemo na dva centimetra dolge koščke. Skupaj z javorjevim sirupom in likerjem jo damo v posodo in počasi kuhamo deset minut na srednjem ognju. Občasno premešamo. Odstavimo z ognja.

4.       Na srednjem ognju segrejemo olje riževih otrobov v srednje veliki posodi z debelim dnom. Ali je olje dovolj vroče, preverimo tako, da vanj vržemo košček makadamije. Če začne cvrčati, je dovolj vroče. Krokete ocvremo v dveh rundah. Cvremo jih dve do tri minute oziroma tako dolgo, da se zlatorjavo zapečejo. Odcedimo jih na papirnati brisači in postrežemo tople z rabarbarino pomako, narezanimi svežimi figami, malo dodatnega javorjevega sirupa in po želji s sladkimi listki mete.

 

Opomba

• Lupinico kumkvata lahko zamenjamo s pomarančno lupinico. Če ni sezona fig, lahko uporabimo katerokoli sveže sezonsko sadje.


Priprava:

1.       V skledo damo kozji sir, pražene makadamije, javorjev sirup in lupinico kumkvata. Vse dobro premešamo. S pomočjo žličk oblikujemo osem žličnikov in jih položimo na pladenj, obložen s papirjem za peko.  Če se mešanica preveč segreje in jo je težko oblikovati, jo damo za nekaj minut v hladilnik.

2.       V ločene plitve sklede damo ajdovo moko, jajci in nepražene makadamije. Žličnike povaljamo v ajdovi moki, nato v jajcih in nato še v drobtinicah iz makadamije. Položimo na pladenj in pustimo v hladilniku, dokler jih ne potrebujemo.

3.       Za pomako iz rabarbare olupimo rabarbaro in jo narežemo na dva centimetra dolge koščke. Skupaj z javorjevim sirupom in likerjem jo damo v posodo in počasi kuhamo deset minut na srednjem ognju. Občasno premešamo. Odstavimo z ognja.

4.       Na srednjem ognju segrejemo olje riževih otrobov v srednje veliki posodi z debelim dnom. Ali je olje dovolj vroče, preverimo tako, da vanj vržemo košček makadamije. Če začne cvrčati, je dovolj vroče. Krokete ocvremo v dveh rundah. Cvremo jih dve do tri minute oziroma tako dolgo, da se zlatorjavo zapečejo. Odcedimo jih na papirnati brisači in postrežemo tople z rabarbarino pomako, narezanimi svežimi figami, malo dodatnega javorjevega sirupa in po želji s sladkimi listki mete.

 

Opomba

• Lupinico kumkvata lahko zamenjamo s pomarančno lupinico. Če ni sezona fig, lahko uporabimo katerokoli sveže sezonsko sadje.

sestavine

  • Sestavine:150 g svežega kozjega sira drysdale ali kakšnega drugega 2 žlici praženih strtih makadamij 1 žlica javrojevega sirupa in še malo za pokapanje 1 žlička nasekljane kandirane lupinice kumkvata (glejte opombo) 35 g ajdove moke 2 jajci razžvrkljani 70 g strtih nepraženih makadamij 750 ml olja riževih otrobovPomaka iz rabarbare:250 g rabarbare (okrog 4 stebla) 60 ml javorjevega sirupa 60 ml pomarančnega ali kumkvatovega likerjaZa postrežbo:4 fige 10 sladkih listkov mete (po želji)

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse