Priprava:

V večjo skledo ubijemo jajce in ga dobro stepemo.

V drugi skledi pomešamo stopljeno maslo in moko.

Rumeno lečo, ki smo jo predhodno skuhali in v multipraktiku zmleli v pire, pomešamo z jajcem.

V zmes najprej dodamo naribani stari kašar, nato pa tudi mešanico masla in moke.

Vse sestavine mešamo, dokler ne dobimo homogene zmesi.

V pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, damo zmes v želeni obliki in velikosti.

Pečemo približno 15 minut v pečici, segreti na 180 °C.

Postrežemo vroče ob jogurtu z meto ali omaki po želji.

 

 

 

sestavine

  • 1 jajce 0.5 kozarca stopljenega masla 1 kozarec moke 1 kozarec rumene leče (zmlete v pire po kuhanju) 1 kozarec naribanega starega kašarja (trdi rumeni sir) papir za peko

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse