Sendvič s puranjim mesom in mariniranim sirom
Recept je iz: Nenad Veljković
Priprava:
1. Suh paradižnik prelijemo z vročo vodo in ga pustimo stati 10 do 15 minut.
2. Sir narežemo na pravokotne kose, debele približno ½ cm in jih položimo na dno globljega krožnika ali posode. Potresemo jih s sveže mleto mešanico poprovih zrn in prekrijemo z oljčnim oljem. Sir položimo v hladilnik za 20 do 30 minut, da se marinira.
3. Puranji file narežemo na tanke kose po diagonali. V dobro segreto žar ponev zlijemo žlico oljčnega olja in pečemo meso na obeh straneh, dokler ne pozlati. Mesa ne smemo peči predolgo, sicer bo suho.
4. Za preliv drobno narežemo koper in kapre ter jih položimo v posodo. Dodamo majonezo in dobro pomešamo.
5. Kruh prerežemo na dva dela po dolžini in ga malce popečemo v žar ponvi. Na spodnji del popečenega kruha zlijemo 1 žličko omake, nanjo pa različne vrste zelene solate. Meso narežemo na kose in jih zložimo na liste solate. Nato dodamo suh paradižnik in kos mariniranega sira. Sendvič pokrijemo z zgornjo polovico kruha.
sestavine
- Sestavine200 g puranjih prsi 100 g feta sira oljčno olje mešanica poprovih zrn 2 suha paradižnika 2 čabatiSestavine za omako50 g majoneze 3 vejice kopra 0.5 žlice kaper
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Maksut Aşkar
Kroglice iz leče
Recepti Nenad Veljković
Zvitki s suhimi slivami in ementalcem
Recepti Nenad Veljković
Tapenada z olivami in limono
Recepti Sara Chafak
Datlji, nadevani s sirom z modro plesnijo
Recepti Rachel Khoo
Sladki kroketi s kozjim sirom
Recepti Nitina in Meerina grah "kachori"
Recepti Silvia Colloca
Krušni žepki s sirom in peperonato
Recepti Paul Holywood
Baba Ganoush
Recepti Filipa Vacondeus
Toucinho-do-céu de Murça
Recepti Gordon Ramsay
Kruh s sodo