Opis

Priprava:

1. Suh paradižnik prelijemo z vročo vodo in ga pustimo stati 10 do 15 minut.

2. Sir narežemo na pravokotne kose, debele približno ½ cm in jih položimo na dno globljega krožnika ali posode. Potresemo jih s sveže mleto mešanico poprovih zrn in prekrijemo z oljčnim oljem. Sir položimo v hladilnik za 20 do 30 minut, da se marinira.

3. Puranji file narežemo na tanke kose po diagonali. V dobro segreto žar ponev zlijemo žlico oljčnega olja in pečemo meso na obeh straneh, dokler ne pozlati. Mesa ne smemo peči predolgo, sicer bo suho.

4. Za preliv drobno narežemo koper in kapre ter jih položimo v posodo. Dodamo majonezo in dobro pomešamo.

5. Kruh prerežemo na dva dela po dolžini in ga malce popečemo v žar ponvi. Na spodnji del popečenega kruha zlijemo 1 žličko omake, nanjo pa različne vrste zelene solate. Meso narežemo na kose in jih zložimo na liste solate. Nato dodamo suh paradižnik in kos mariniranega sira. Sendvič pokrijemo z zgornjo polovico kruha.

 

sestavine

Sestavine

  • 200 g puranjih prsi
  • 100 g feta sira
  • oljčno olje
  • mešanica poprovih zrn
  • 2 suha paradižnika
  • 2 čabati

Sestavine za omako

  • 50 g majoneze
  • 3 vejice kopra
  • 0.5 žlice kaper

Sorodni recepti