Gordon Ramsay

Gordon Ramsay

Slavni škotski kuhar in lastnik restavracij Gordon Ramsay se je rodil 8. novembra leta 1966.

 

Kot najstnik je želel postati profesionalni nogometaš vendar mu je to preprečila poškodba kolena. Pri 19 letih se je začel resno zanimati za kulinariko ter se po končanem študiju hotelskega managmenta učil pod vodstvom nekaterih najboljših evropskih kuharjev.

 

Ramsay je več kot 10 let delal v Londonskih restavracijah, leta 1997 pa se je odločil, da bo odprl svojo restavracijo. Po samo štirih letih je njegova restavracija prejela tretjo Michelinovo zvezdico in s tem je postal prvi Škot, ki mu je to uspelo. Kmalu za tem je začel širiti svoj imperij restavracij po celem svetu.

 

Gordon je na televizijskih ekranih prisoten že od leta 1998 in v letu 2004 zaslovel z oddajo Vražja kuhinja (Hell's Kitchen).

 

Ramsay s svojo ženo Tana in njunimi štirimi otroci prebiva v Londonu.

  • Solatni čolniček s čilijem in govedinoRecepti
    Solatni čolniček s čilijem in govedino

    Priprava 1. Segrejemo veliko ponev in vanjo vlijemo malo olja. Mleto goveje in svinjsko meso premešamo skupaj. Solimo in popramo ter dobro premešamo, da bo meso enakomerno začinjeno. Mleto meso pra...

  • Preprost "bollito misto"Recepti
    Preprost "bollito misto"

    Priprava: 1. Veliko ponev segrejemo na srednjem ognju in vanjo vlijemo malo olja. Italijanske klobase pečemo  3–4 minute, dokler se ne popečejo po vseh straneh. Vzamemo jih iz ponve. Klobase ch...

  • Metuljčki z rikoto, panceto in grahomRecepti
    Metuljčki z rikoto, panceto in grahom

    Priprava 1. Testenine skuhamo v vreli slani vodi do "al dente", po navodilih na vrečki. 2. Panceto damo v vročo ponev, ki je dovolj velika, da bomo vanjo lahko dali še kuhane testenine. Panceto pr...

  • Jagnjetina s krutoniRecepti
    Jagnjetina s krutoni

    Priprava: 1. Ob robu jagnječjih zrezkov zarežemo, da se med peko ne bodo zvijali. Dobro jih začinimo s soljo in poprom (jagnjetino vedno močno popramo). Sol in poper dobro vtremo v zareze. To nared...