ZA IZBOLJŠANJE NAŠIH STORITEV, INDIVIDUALIZACIJO OGLAŠEVANJA IN ZA SHRANITEV VAŠIH PREFERENC SPLETNE STRANI UPORABLJAMO NAŠE PIŠKOTKE IN PIŠKOTKE TRETJIH OSEB. Z NADALJNJIM BRSKANJEM, SE STRINJATE Z UPORABO PIŠKOTOV NA NAŠI STRANI. ZA VEČ INFORMACIJ (NPR. GLEDE TEGA KAKO IZKLOPITI PIŠKOTKE) OBIŠČITE NAŠO POLITIKO PIŠKOTKOV

Se strinjam
advertisement
Gordon Ramsay

Gordon Ramsay

Gordon Ramsay

Slavni škotski kuhar in lastnik restavracij Gordon Ramsay se je rodil 8. novembra leta 1966.

 

Kot najstnik je želel postati profesionalni nogometaš vendar mu je to preprečila poškodba kolena. Pri 19 letih se je začel resno zanimati za kulinariko ter se po končanem študiju hotelskega managmenta učil pod vodstvom nekaterih najboljših evropskih kuharjev.

 

Ramsay je več kot 10 let delal v Londonskih restavracijah, leta 1997 pa se je odločil, da bo odprl svojo restavracijo. Po samo štirih letih je njegova restavracija prejela tretjo Michelinovo zvezdico in s tem je postal prvi Škot, ki mu je to uspelo. Kmalu za tem je začel širiti svoj imperij restavracij po celem svetu.

 

Gordon je na televizijskih ekranih prisoten že od leta 1998 in v letu 2004 zaslovel z oddajo Vražja kuhinja (Hell's Kitchen).

 

Ramsay s svojo ženo Tana in njunimi štirimi otroci prebiva v Londonu.