Opis

Priprava:

1. Zgornji del stroka česna odrežemo. Posolimo in ga zavijemo v kos aluminijaste folije. Česen pečemo 15 minut v pečici, ki smo jo segreli na 200 stopinj.

2. Bučko olupimo in jo narežemo na tanke dolge trakove z lupilcem. Suhe slive prerežemo na pol, ementalec pa narežemo na daljše kose.

3. Košček pršuta položimo na desko za rezanje, nanj pa položimo trak bučke. Na spodnji del položimo polovico slive in kos ementalca. Zvijemo ga v rolico in prebodemo z lesenim zobotrebcem. Zvitke zložimo v pekač in jim pečemo na zgornji rešetki 5 do 7 minut na 200 stopinjah. Ni treba čakati, da se sir stopi.

4. Mehke stroke česna stisnemo, da izstopi notranjost. Dodamo jo smetani, v mešanico pa damo še narezane oreščke, kolikor želimo. Pomešamo.

5. Zvitke postrežemo s pikantno omako.

sestavine

Sestavine

  • 1 bučka
  • 100 g ementalca
  • 150 g suhih razkoščičenih sliv
  • 150 g pršuta ali suhe vratovine

Sestavine za omako

  • 2 stroka česna
  • 1 žlica kisle smetane
  • 20 g oreščkov po želji

Sorodni recepti