Zvitki s suhimi slivami in ementalcem
Recept je iz: Nenad Veljković
Priprava:
1. Zgornji del stroka česna odrežemo. Posolimo in ga zavijemo v kos aluminijaste folije. Česen pečemo 15 minut v pečici, ki smo jo segreli na 200 stopinj.
2. Bučko olupimo in jo narežemo na tanke dolge trakove z lupilcem. Suhe slive prerežemo na pol, ementalec pa narežemo na daljše kose.
3. Košček pršuta položimo na desko za rezanje, nanj pa položimo trak bučke. Na spodnji del položimo polovico slive in kos ementalca. Zvijemo ga v rolico in prebodemo z lesenim zobotrebcem. Zvitke zložimo v pekač in jim pečemo na zgornji rešetki 5 do 7 minut na 200 stopinjah. Ni treba čakati, da se sir stopi.
4. Mehke stroke česna stisnemo, da izstopi notranjost. Dodamo jo smetani, v mešanico pa damo še narezane oreščke, kolikor želimo. Pomešamo.
5. Zvitke postrežemo s pikantno omako.
sestavine
- Sestavine1 bučka 100 g ementalca 150 g suhih razkoščičenih sliv 150 g pršuta ali suhe vratovineSestavine za omako2 stroka česna 1 žlica kisle smetane 20 g oreščkov po želji
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Maksut Aşkar
Kroglice iz leče
Recepti Nenad Veljković
Sendvič s puranjim mesom in mariniranim sirom
Recepti Nenad Veljković
Tapenada z olivami in limono
Recepti Sara Chafak
Datlji, nadevani s sirom z modro plesnijo
Recepti Rachel Khoo
Sladki kroketi s kozjim sirom
Recepti Filipa Vacondeus
Toucinho-do-céu de Murça
Recepti Gordon Ramsay
Kruh s sodo
Recepti Filipa Vacondeus
Juha iz ostankov prikuhe
Recepti Nitina in Meerina grah "kachori"
Recepti Silvia Colloca
Krušni žepki s sirom in peperonato