Priprava:

1. Zgornji del stroka česna odrežemo. Posolimo in ga zavijemo v kos aluminijaste folije. Česen pečemo 15 minut v pečici, ki smo jo segreli na 200 stopinj.

2. Bučko olupimo in jo narežemo na tanke dolge trakove z lupilcem. Suhe slive prerežemo na pol, ementalec pa narežemo na daljše kose.

3. Košček pršuta položimo na desko za rezanje, nanj pa položimo trak bučke. Na spodnji del položimo polovico slive in kos ementalca. Zvijemo ga v rolico in prebodemo z lesenim zobotrebcem. Zvitke zložimo v pekač in jim pečemo na zgornji rešetki 5 do 7 minut na 200 stopinjah. Ni treba čakati, da se sir stopi.

4. Mehke stroke česna stisnemo, da izstopi notranjost. Dodamo jo smetani, v mešanico pa damo še narezane oreščke, kolikor želimo. Pomešamo.

5. Zvitke postrežemo s pikantno omako.

sestavine

  • Sestavine1 bučka 100 g ementalca 150 g suhih razkoščičenih sliv 150 g pršuta ali suhe vratovineSestavine za omako2 stroka česna 1 žlica kisle smetane 20 g oreščkov po želji

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse