Nitina in Meerina grah "kachori"

Nitina in Meerina grah "kachori"

Opis

Nastavite pečico na predogrevanje na 180° C in pekač narahlo pokapajte z olivnim oljem. Ingver in zeleni čili položite v multipraktik in ju mešajte toliko časa, da nastane kašasta zmes. Vzemite jo iz multipraktika in jo postavite na stran. Rahlo zmešajte grah v multipraktiku in ga postavite na stran.

Tri žlice olja dajte v ponev za cvrtje na srednje močnem ognju. Ko je vroče, dodajte gorčična semena. Ko začnejo pokati, dodajte ingver in čilijevo zmes, rahlo pražite nekaj minut, nato pa dodajte še grah in vse skupaj pražite 5 minut.

Dodajte cimet, mešanico začimb garam masala, kurkumo in čilijev prah. Kuhajte 2 minuti oz. dokler ne izhlapi skoraj vsa vlaga, grah pa naj ostane rahlo zelene barve. Prestavite v skledo in jo postavite na stran.

Za testo dajte moko v skledo, naredite luknjico v sredini in dodajte sol in olje. Pregnetite s prsti, da dobite grobo zmes, podobno kruhovim drobtinam. Dodajte 120 ml vode in jo počasi dodajajte, da bo testo čvrsto. V roke kapnite žličko olja in ga rahlo obračajte v rokah, da ostane vlažno.  

Preden razvaljate testo, poskrbite, da boste imeli vse pripravljeno. Potrebujete čisto, pomokano površino, skledo moke in valjček. Odtrgajte košček testa v velikosti slezove kockice. Kroglico iz testa dajte v skledo z moko in jo nato z valjčkom oblikujte v krog premera 10 cm. Če bi želeli pospešiti pripravo, lahko testo oblikujete v manjše kroglice, še preden jih razvaljate in napolnite z nadevom.

Zvrhano žlice grahove zmesi položite na sredino kroglice in nežno vlecite testo navzgor in ga stisnite skupaj, da prekrije grahovo zmes. Zmes v testu morate dobro zapreti in odstraniti odvečno zmes, nato pa kachori zvijte v kroglice in jih dajte na krožnik.

Kroglice kachori položite v pekač, da vpijejo malo olja in vse skupaj pecite 20-30 minut ali dokler ne postanejo zlato rjave. 

Nastavite pečico na predogrevanje na 180° C in pekač narahlo pokapajte z olivnim oljem. Ingver in zeleni čili položite v multipraktik in ju mešajte toliko časa, da nastane kašasta zmes. Vzemite jo iz multipraktika in jo postavite na stran. Rahlo zmešajte grah v multipraktiku in ga postavite na stran.

Tri žlice olja dajte v ponev za cvrtje na srednje močnem ognju. Ko je vroče, dodajte gorčična semena. Ko začnejo pokati, dodajte ingver in čilijevo zmes, rahlo pražite nekaj minut, nato pa dodajte še grah in vse skupaj pražite 5 minut.

Dodajte cimet, mešanico začimb garam masala, kurkumo in čilijev prah. Kuhajte 2 minuti oz. dokler ne izhlapi skoraj vsa vlaga, grah pa naj ostane rahlo zelene barve. Prestavite v skledo in jo postavite na stran.

Za testo dajte moko v skledo, naredite luknjico v sredini in dodajte sol in olje. Pregnetite s prsti, da dobite grobo zmes, podobno kruhovim drobtinam. Dodajte 120 ml vode in jo počasi dodajajte, da bo testo čvrsto. V roke kapnite žličko olja in ga rahlo obračajte v rokah, da ostane vlažno.

Preden razvaljate testo, poskrbite, da boste imeli vse pripravljeno. Potrebujete čisto, pomokano površino, skledo moke in valjček. Odtrgajte košček testa v velikosti slezove kockice. Kroglico iz testa dajte v skledo z moko in jo nato z valjčkom oblikujte v krog premera 10 cm. Če bi želeli pospešiti pripravo, lahko testo oblikujete v manjše kroglice, še preden jih razvaljate in napolnite z nadevom.

Zvrhano žlice grahove zmesi položite na sredino kroglice in nežno vlecite testo navzgor in ga stisnite skupaj, da prekrije grahovo zmes. Zmes v testu morate dobro zapreti in odstraniti odvečno zmes, nato pa kachori zvijte v kroglice in jih dajte na krožnik.

Kroglice kachori položite v pekač, da vpijejo malo olja in vse skupaj pecite 20-30 minut ali dokler ne postanejo zlato rjave.

Nastavite pečico na predogrevanje na 180° C in pekač narahlo pokapajte z olivnim oljem. Ingver in zeleni čili položite v multipraktik in ju mešajte toliko časa, da nastane kašasta zmes. Vzemite jo iz multipraktika in jo postavite na stran. Rahlo zmešajte grah v multipraktiku in ga postavite na stran.

Tri žlice olja dajte v ponev za cvrtje na srednje močnem ognju. Ko je vroče, dodajte gorčična semena. Ko začnejo pokati, dodajte ingver in čilijevo zmes, rahlo pražite nekaj minut, nato pa dodajte še grah in vse skupaj pražite 5 minut.

Dodajte cimet, mešanico začimb garam masala, kurkumo in čilijev prah. Kuhajte 2 minuti oz. dokler ne izhlapi skoraj vsa vlaga, grah pa naj ostane rahlo zelene barve. Prestavite v skledo in jo postavite na stran.

Za testo dajte moko v skledo, naredite luknjico v sredini in dodajte sol in olje. Pregnetite s prsti, da dobite grobo zmes, podobno kruhovim drobtinam. Dodajte 120 ml vode in jo počasi dodajajte, da bo testo čvrsto. V roke kapnite žličko olja in ga rahlo obračajte v rokah, da ostane vlažno.  

Preden razvaljate testo, poskrbite, da boste imeli vse pripravljeno. Potrebujete čisto, pomokano površino, skledo moke in valjček. Odtrgajte košček testa v velikosti slezove kockice. Kroglico iz testa dajte v skledo z moko in jo nato z valjčkom oblikujte v krog premera 10 cm. Če bi želeli pospešiti pripravo, lahko testo oblikujete v manjše kroglice, še preden jih razvaljate in napolnite z nadevom.

Zvrhano žlice grahove zmesi položite na sredino kroglice in nežno vlecite testo navzgor in ga stisnite skupaj, da prekrije grahovo zmes. Zmes v testu morate dobro zapreti in odstraniti odvečno zmes, nato pa kachori zvijte v kroglice in jih dajte na krožnik.

Kroglice kachori položite v pekač, da vpijejo malo olja in vse skupaj pecite 20-30 minut ali dokler ne postanejo zlato rjave. 

Nastavite pečico na predogrevanje na 180° C in pekač narahlo pokapajte z olivnim oljem. Ingver in zeleni čili položite v multipraktik in ju mešajte toliko časa, da nastane kašasta zmes. Vzemite jo iz multipraktika in jo postavite na stran. Rahlo zmešajte grah v multipraktiku in ga postavite na stran.

Tri žlice olja dajte v ponev za cvrtje na srednje močnem ognju. Ko je vroče, dodajte gorčična semena. Ko začnejo pokati, dodajte ingver in čilijevo zmes, rahlo pražite nekaj minut, nato pa dodajte še grah in vse skupaj pražite 5 minut.

Dodajte cimet, mešanico začimb garam masala, kurkumo in čilijev prah. Kuhajte 2 minuti oz. dokler ne izhlapi skoraj vsa vlaga, grah pa naj ostane rahlo zelene barve. Prestavite v skledo in jo postavite na stran.

Za testo dajte moko v skledo, naredite luknjico v sredini in dodajte sol in olje. Pregnetite s prsti, da dobite grobo zmes, podobno kruhovim drobtinam. Dodajte 120 ml vode in jo počasi dodajajte, da bo testo čvrsto. V roke kapnite žličko olja in ga rahlo obračajte v rokah, da ostane vlažno. 

Preden razvaljate testo, poskrbite, da boste imeli vse pripravljeno. Potrebujete čisto, pomokano površino, skledo moke in valjček. Odtrgajte košček testa v velikosti slezove kockice. Kroglico iz testa dajte v skledo z moko in jo nato z valjčkom oblikujte v krog premera 10 cm. Če bi želeli pospešiti pripravo, lahko testo oblikujete v manjše kroglice, še preden jih razvaljate in napolnite z nadevom. 

Zvrhano žlice grahove zmesi položite na sredino kroglice in nežno vlecite testo navzgor in ga stisnite skupaj, da prekrije grahovo zmes. Zmes v testu morate dobro zapreti in odstraniti odvečno zmes, nato pa kachori zvijte v kroglice in jih dajte na krožnik. 

Kroglice kachori položite v pekač, da vpijejo malo olja in vse skupaj pecite 20-30 minut ali dokler ne postanejo zlato rjave.

sestavine

Nadev

  • 4 cm svežega ingverja
  • olupljen in nariban
  • 2 zelena čilija
  • 600 g zamrznjenega graha
  • 1 žlica gorčičnih semen
  • 1.25 žlice mletega cimeta
  • 1.25 žlice garam masale
  • 0.5 žlice mlete kurkume
  • 1.75 žlica soli
  • 0.5 žlice čilija v prahu

Testo

  • 300 g navadne moke
  • 0.5 žlice soli
  • 2 žlici olja ogrščice
  • 175 ml vroče vode

Sorodni recepti