Sorodna oddaja:Dober tekOglejte si jo: Ponedeljek 21 Oktober ob 11:30 | Ponedeljek 21 Oktober ob 16:30

Opis

Mlečni riž z bučo

Priprava

  1. Bučo spasirajte in precedite.
  2. Riž operite in ga skuhajte v mleku z 200 ml vode.
  3. Dodajte sladkor, cimetovo plačko, vaniljev sladkor, rozine, rum, ingver in smetano. Premešajte in na nizkem ognju kuhajte še 10 minut.
  4. Dodajte bučo in premešajte. Odstranite. Mešanico razdelite v posodice za crème brûlée.
  5. Pečico segrejte na 220 stopinj (žar).
  6. Pecite 15 minut. Modelčke vzemite ven in jih potresite s sladkorjem. Karamelizirajte ga z gorilnikom in postrezite. Sladico lahko jeste hladno ali toplo.

sestavine

  • 300 g pečene buče
  • 180 g okroglozrnatega riža
  • 1 l mleka
  • 200 ml sladke smetane
  • 180 g sladkorja + za karamelo
  • 60 ml temnega ruma
  • 60 g temnih rozin
  • 1 žlička ingverja v prahu
  • 10 g sladkorja z burbonsko vaniljo
  • 1 cimetova palčka

Sorodni recepti