Mlečni riž z bučo

sestavine

  • 300 g pečene buče
  • 180 g okroglozrnatega riža
  • 1 l mleka
  • 200 ml sladke smetane
  • 180 g sladkorja + za karamelo
  • 60 ml temnega ruma
  • 60 g temnih rozin
  • 1 žlička ingverja v prahu
  • 10 g sladkorja z burbonsko vaniljo
  • 1 cimetova palčka

Priprava

  • Bučo spasirajte in precedite.
  • Riž operite in ga skuhajte v mleku z 200 ml vode.
  • Dodajte sladkor, cimetovo plačko, vaniljev sladkor, rozine, rum, ingver in smetano. Premešajte in na nizkem ognju kuhajte še 10 minut.
  • Dodajte bučo in premešajte. Odstranite. Mešanico razdelite v posodice za crème brûlée.
  • Pečico segrejte na 220 stopinj (žar).
  • Pecite 15 minut. Modelčke vzemite ven in jih potresite s sladkorjem. Karamelizirajte ga z gorilnikom in postrezite. Sladico lahko jeste hladno ali toplo.

Sorodni recepti

Poglej vse