Skutini polpeti s paradižnikovo omako

 

sestavine

  • 300 g polnomastne skute
  • 100 g kravjega sira
  • 1 jajce
  • 50 g čedarja
  • 3 žlice moke
  • 1/2 šopa peteršilja
  • 50 ml olja
  • sol in poper po okusu
  • Za omako:
  • 1 olupljena pečena paprika
  • 1 majhna rdeča čebula
  • 1 strok česna
  • 1–2 paradižnika
  • 1 čili
  • 1/2 šopa peteršilja
  • 1 vejica bazilike
  • 1/2 limone
  • 1/2 čajne žličke kumine
  • 2 žlici olivnega olja
  • sol in poper po okusu

Priprava

  • Naribajte čedar in razdrobite kravji sir.
  • V skledi zmešajte skuto, moko in jajca ter dodajte še čedar in kravji sir.
  • Dodajte drobno nasekljan peteršilj, sol in poper ter dobro premešajte.
  • Mešanico z mokrimi rokami oblikujte v majhne kroglice ter jih cvrite v vročem olju, dokler ne postanejo zlatorjave.
  • Za pripravo omake drobno nasekljajte pečeno papriko, čebulo, čili in paradižnik. Dodajte še nasekljan česen, peteršilj in baziliko ter premešajte.
  • Dodajte kumino, olivno olje, limonin sok, sol in poper ter vse skupaj premešajte.
  • Polpete postrezite z omako.

Sorodni recepti

Poglej vse