Piščančja bedra z rižem in zeleno omako

To je tradicionalen recept za piščanca z rižem, a s številnimi začimbami in omako iz peteršilja, kopra in česna.

sestavine

  • 800 g piščančjih beder brez kosti
  • 4 stroki česna
  • 1 čebula
  • 1 zelena paprika
  • 1 skodelica kratkozrnatega riža
  • 1 l piščančje jušne osnove
  • 50 g masla
  • 2 žlici olivnega olja
  • sol in črni poper po okusu
  • ZAČIMBE ZA PIŠČANCA:
  • 1 žlička mlete paprike
  • 1 žlička sušenega česna
  • 1 žlička sušene čebule
  • 2 vejici timijana
  • sol po okusu
  • ZA ZELENO OMAKO:
  • 1 šopek peteršilja
  • 1 šopek kopra
  • 1 strok česna
  • 1–2 žlički limonove lupinice
  • 2 žlički limonovega soka
  • 50 ml ekstra deviškega olivnega olja
  • sol po okusu

Priprava

  • Št. porcij: 6
  • 1. Piščanca posolite in popoprajte ter popecite na obeh straneh v ponvi na vročem olivnem olju. Naj rahlo porjavi in dobi lepo skorjico.
  • 2. V posodi zmešajte papriko, sušena česen in čebulo, ščepec soli in timijan. Meso vzemite iz ponve in ga premažite z mešanico začimb.
  • 3. Na drobno sesekljajte zeleno papriko, čebulo in česen. V ponev, kjer se je peklo meso, dajte maslo in na njem popecite nasekljano zelenjavo. Dodajte opran kratkozrnati riž, premešajte in prelijte z jušno osnovo.
  • 4. Mešanico dajte v pekač, razporedite meso in pokrijte z aluminijasto folijo.
  • 5. Pecite v pečici na 180°C približno 40 minut.
  • 6. Za pripravo zelene omake zmeljite olupljeni česen, naribano limonovo lupinico, limonov sok in sesekljana peteršilj in koper v mešalniku. Dodajte olivno olje, posolite in temeljito zmeljite.
  • 7. Jed postrezite z zeleno omako.

Sorodni recepti

Poglej vse