Piščančja bedra z rižem in zeleno omako
Recept je iz: Lora in Stoyan

To je tradicionalen recept za piščanca z rižem, a s številnimi začimbami in omako iz peteršilja, kopra in česna.
sestavine
- 800 g piščančjih beder brez kosti
- 4 stroki česna
- 1 čebula
- 1 zelena paprika
- 1 skodelica kratkozrnatega riža
- 1 l piščančje jušne osnove
- 50 g masla
- 2 žlici olivnega olja
- sol in črni poper po okusu
- ZAČIMBE ZA PIŠČANCA:
- 1 žlička mlete paprike
- 1 žlička sušenega česna
- 1 žlička sušene čebule
- 2 vejici timijana
- sol po okusu
- ZA ZELENO OMAKO:
- 1 šopek peteršilja
- 1 šopek kopra
- 1 strok česna
- 1–2 žlički limonove lupinice
- 2 žlički limonovega soka
- 50 ml ekstra deviškega olivnega olja
- sol po okusu
Priprava
- Št. porcij: 6
- 1. Piščanca posolite in popoprajte ter popecite na obeh straneh v ponvi na vročem olivnem olju. Naj rahlo porjavi in dobi lepo skorjico.
- 2. V posodi zmešajte papriko, sušena česen in čebulo, ščepec soli in timijan. Meso vzemite iz ponve in ga premažite z mešanico začimb.
- 3. Na drobno sesekljajte zeleno papriko, čebulo in česen. V ponev, kjer se je peklo meso, dajte maslo in na njem popecite nasekljano zelenjavo. Dodajte opran kratkozrnati riž, premešajte in prelijte z jušno osnovo.
- 4. Mešanico dajte v pekač, razporedite meso in pokrijte z aluminijasto folijo.
- 5. Pecite v pečici na 180°C približno 40 minut.
- 6. Za pripravo zelene omake zmeljite olupljeni česen, naribano limonovo lupinico, limonov sok in sesekljana peteršilj in koper v mešalniku. Dodajte olivno olje, posolite in temeljito zmeljite.
- 7. Jed postrezite z zeleno omako.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Michela Chiappa
Saltimbocca alla romana
Recepti Adam Liaw
Sarawaška laksa
Recepti Nico Reynolds
Marinirana piščanec in cvetača
Recepti Nico Reynolds
Piščančji kari na žaru po karibsko
Recepti Michela Chiappa
Preprosta piščančja jetrna pašteta
Recepti Marcus Wareing
Začinjen piščanec z divjimi gobami in česnovim kruhom
Recepti Mary Berry
Piščančji tartiflette
Recepti Lora in Stoyan
Dimljen piščanec s svežim zeljem
Recepti Nico Reynolds
Pečeni piščanec z limono in začimbami
Recepti Donal Skehan
Piščančji sataj z rižem in zelenjavo