Sorodna oddaja:Dober tekOglejte si jo: Sreda 1 December ob 11:35 | Sreda 1 December ob 16:35

Opis

Zlatolaskina rojstnodnevna torta

Priprava

  1. Moko, kakav, pecilni prašek, sol in vaniljo zmešajte v skledi.
  2. V drugi skledi z mešalnikom stepite jajca in sladkor, da postanejo skoraj bela. Dodajte stopljeno maslo in nežno premešajte.
  3. Združite suhe in mokre sestavine in mešajte, da se povežejo.
  4. Testo nadevajte v obložen pekač (premera 26 cm).
  5. Pecite v ogreti pečici na 180 stopinjah 30 minut. Ohladite in narežite na tri enako debele plasti.
  6. Višnje posujte s sladkorjem in naj se marinirajo vsaj dve uri, da se odtalijo in spustijo sok. Odcedite in prihranite sok.
  7. Za kremo v skledi zmešajte kremni sir, vaniljev sladkor, sladkor v prahu in smetano. Stepite z električnim mešalnikom.
  8. Srednjo plast biskvita položite v tortni model z odstranljivim obodom in namažite s tretjino višnjevega soka. Nanjo namažite kremo in dodajte polovico sadja ter spet namažite s kremo. Na to položite vrhnjo plast, namažite z višnjevim sokom in kremo, dodajte preostanek sadja in spet namažite z malo kreme. Pokrijte z zadnjo plastjo biskvita in jo namočite z višnjevim sokom. Torto dajte v hladilnik za vsaj štiri ure.
  9. Torto vzemite iz modela ter vrh in strani premažite s preostankom kreme. Posujte z naribano čokolado.
  10. Iz fondanta naredite tri vrvi in naredite kito. Položite ob strani torte.

sestavine

Za biskvit:

  • 90 g moke
  • 50 g kakava
  • 1 vrečka pecilnega praška
  • 1 soli
  • 1 vanilja
  • 6 jajc
  • 200 g sladkorja
  • 60 g masla

Za nadev:

  • 600 g zamrznjenih višenj
  • 100 g sladkorja

Za kremo:

  • 600 ml smetane za stepanje
  • 300 ml kremnega sira
  • 160 g sladkorja v prahu
  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja

Za okrasitev:

  • 500 g fondanta (rumeni)
  • 100 g bele čokolade

Sorodni recepti