Sorodna oddaja:Dober tekOglejte si jo: Ponedeljek 21 Oktober ob 11:30 | Ponedeljek 21 Oktober ob 16:30

Opis

Čevapčiči s sirom

Priprava

  1. Z nožem nasekljajte meso. Posolite in popoprajte ter dodajte kumin.
  2. Meso premešajte z nadrobljenim sirom in oljem ter pustite v hladilniku vsaj 2 uri.
  3. Oblikujte čevapčiče. Popecite jih na dobro segreti plošči za žar, ki ste jo predhodno naoljili.
  4. Za omako nasekljajte čebulo in česen ter ju popražite na segretem oljčnem olju. Posolite. Dodajte pečeno papriko, ki ste jo narezali na kockice. Dolijte 100 ml vode, pokrijte in kuhajte 20 minut. Dodajte sladkor, premešajte in pokuhajte brez pokrova.
  5. Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilacija). Kruh narežite na rezine, ga premažite s stopljenim maslom in pecite kakih 10 minut. Potem ga potresite z bolgarskim lukom.
  6. Čevapčiče postrezite s kruhom in omako.

 

Nasvet: Če ne marate ovčjega sira, uporabite feto.

sestavine

  • 600 g svinjskega vratu
  • 400 g teletine
  • 200 g ovčjega sira
  • 1 žlica kumina
  • 2 žlici olja + za premaz
  • sol in poper po okusu

Za omako:

  • 8 pečenih rdečih paprik
  • 1/2 čebule
  • 2 stroka česna
  • 60 ml oljčnega olja
  • 1 žlička sladkorja
  • sol po okusu

 

  • kruh z debelo skorjo
  • maslo za namastitev
  • bolgarski luk za posip

Sorodni recepti