Ne gre za sladico, temveč za kruh z okusom. Klikni, če želiš recept :)

sestavine

  • Za testo:
  • 500 g moke
  • 160 ml mleka (toplega)
  • 1/2 kocke svežega kvasa
  • 1 žlica medu
  • 100 ml smetane za stepanje (35-odstotne), tople
  • 20 g stopljenega masla
  • 1 jajce (sobne temperature)
  • 1 žlička soli
  • Za zeliščno sol:
  • 1 žlička praženih bučnih semen
  • 1 žlica šetraja
  • 1 žlička sabljastega triplata
  • 1/2 žlička origana
  • 1 žlička paprike
  • 1 skodelica soli
  • Za praženo maslo:
  • 125 g masla
  • 1 strok česna
  • sol po okusu

Priprava

  • Za testo vmešajte kvas v toplo mleko in dodajte med. Dodajte ščep moke in pustite vzhajati.
  • V veliki skledi zmešajte moko in sol. Napravite krog z vdolbinico na sredini.
  • Na sredino zlijte aktiviran kvas, stopljeno maslo, smetano in jajce. Zmešajte in zgnetite v mehko testo.
  • Prestavite zmes v čisto posodo in jo pokrijte s plastično folijo.
  • Za zeliščno sol zmešajte bučna semena, šetraj, sabljasti triplat, origano, papriko in sol. Zmeljite vse skupaj v mlinčku za kavo.
  • Praženo maslo pripravite tako, da stopite maslo. Ko postane svetlorjavo, ga odstavite z vročine. Gladko zmeljite česen, mu dodajte ščepec soli in ga vmešajte v maslo.
  • Razvaljajte testo v pravokotno centimeter debelo testo. Premažite za z maslom in posujte z zeliščno soljo. Razrežite ga v enako velike kvadrate.
  • Kvadrate vzdolžno položite v namaščen pekač za kolač. Premažite jih z maslom in pokrijte pekač. Pustite vzhajati.
  • Pecite v pečici, predhodno ogreti na 180 stopinj, 15–20 minut ali dokler ni pečeno.

Sorodni recepti

Poglej vse