Mehki in okusni žepki pripravljeni v domači kuhinji. Vabljeni k pripravi!

sestavine

  • 500 g pirine moke
  • 1 žlica jabolčnega kisa
  • 1 žlička soli
  • 250 ml vode (sobne temperature)
  • Za nadev:
  • 2 jajci
  • 350 g kravjega sira
  • 100 g trdega sira
  • 1 šop peteršilja
  • 100 g masla

Priprava

  • 1. V moko vmešajte sol in na sredini naredite jamico.
  • 2. Vanjo vlijte vodo in kis ter zgnetite mehko testo. Pokrijte s krpo in pustite počivati 30 minut.
  • 3. Testo razdelite na osem kroglic in ga na tanko razvaljajte.
  • 4. Zmešajte jajci, nariban trdi sir, drobno narezan peteršilj in nadrobljen sir.
  • 5. Iz testa izrežite pravokotnike. Premažite jih z maslom in nanje položite nadev. Oblikujte jih v trikotnike.
  • 6. Pecite v namaščenem pekaču ali na rešetki, dokler ne postanejo žepki zlate barve.

Sorodni recepti

Poglej vse