Žepki iz domačega pirinega testa
Recept je iz: Lora in Stoyan
Mehki in okusni žepki pripravljeni v domači kuhinji. Vabljeni k pripravi!
sestavine
- 500 g pirine moke
- 1 žlica jabolčnega kisa
- 1 žlička soli
- 250 ml vode (sobne temperature)
- Za nadev:
- 2 jajci
- 350 g kravjega sira
- 100 g trdega sira
- 1 šop peteršilja
- 100 g masla
Priprava
- 1. V moko vmešajte sol in na sredini naredite jamico.
- 2. Vanjo vlijte vodo in kis ter zgnetite mehko testo. Pokrijte s krpo in pustite počivati 30 minut.
- 3. Testo razdelite na osem kroglic in ga na tanko razvaljajte.
- 4. Zmešajte jajci, nariban trdi sir, drobno narezan peteršilj in nadrobljen sir.
- 5. Iz testa izrežite pravokotnike. Premažite jih z maslom in nanje položite nadev. Oblikujte jih v trikotnike.
- 6. Pecite v namaščenem pekaču ali na rešetki, dokler ne postanejo žepki zlate barve.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Ainsley Harriott
Kruhek s česnom
Recepti Rudolph van Veen
Kruh brez glutena
Recepti Lora in Stoyan
Masleni kruh s sodo bikarbono
Recepti Lora in Stoyan
Strandžanke s hitro pripravljeno ljutenico
Recepti Martha Stewart
Karameliziran ovseni kruh
Recepti Lora in Stoyan
Kruh s praženim maslom in zeliščno soljo
Recepti John Torode in Lisa Faulkner
Jajca po turško s ploščatim kruhom
Recepti Lora in Stoyan
Grški sirni kruh
Recepti Martha Stewart
Kruh z rjavim maslom
Recepti Martha Stewart
Hlebec kruha