Kruhek s česnom
Recept je iz: Ainsley Harriott
Ainsley Harriott, slavni kuhar, znani po svoji karizmi in strastnem kuhanju, vas vabi, da se pridružite njegovemu navdihujočemu kulinaričnemu popotovanju ter odkrijete čarobnost njegovih okusnih receptov.
sestavine
- 200 g samovzhajajoče moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 200 g naravnega jogurta
- ½ žličke posušenega origana
- ½ žličke soli
- malo olja
- 75 g masla
- 2 stroka česna, naribana
- pest ploščatega peteršilja, grobo sesekljanega
- dober ščepec morske soli
- ½ žličke kajenskega popra
Priprava
- 1. V posodo dodajte moko, pecilni prašek, jogurt, origano in sol. Zmešajte, da nastane mehko lepljivo testo.
- 2. Testo prevrnite na rahlo pomokano površino in nežno gnetite 30 sekund. Razdelite na 2 kosa in vsak kos razvaljajte v krog debeline približno 5 mm in premera približno 24 cm.
- 3. Na močnem ognju segrejte veliko ponev. Na kuhinjsko brisačko dajte malo olja in ponev namastite.
- 4. Vsak kruhek pecite po 2-3 minute na vsaki strani. Zavijte v čisto kuhinjsko krpo, da ostane topel.
- 5. Medtem v manjši ponvi na majhnem ognju stopite maslo. Odstavite z ognja, dodajte česen in peteršilj, da se segrejeta na preostali toploti. Začinite z dobrim ščepcem morske soli. Kruhka nežno zarežite po vrhu in nato z žlico premažite s česnovim maslom. Potresite s kajenskim poprom in takoj postrezite.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Rudolph van Veen
Kruh brez glutena
Recepti Lora in Stoyan
Masleni kruh s sodo bikarbono
Recepti Lora in Stoyan
Žepki iz domačega pirinega testa
Recepti Warren Mendes
Sirni kruh mealie s paradižnikovim maslom
Recepti Lora in Stoyan
Strandžanke s hitro pripravljeno ljutenico
Recepti Luca Ciano
Krompirjeva fokača
Recepti Martha Stewart
Karameliziran ovseni kruh
Recepti Donal Skehan
Začinjeni božični štruci
Recepti Lora in Stoyan
Kruh s praženim maslom in zeliščno soljo
Recepti John Torode in Lisa Faulkner
Jajca po turško s ploščatim kruhom