Ainsley Harriott, slavni kuhar, znani po svoji karizmi in strastnem kuhanju, vas vabi, da se pridružite njegovemu navdihujočemu kulinaričnemu popotovanju ter odkrijete čarobnost njegovih okusnih receptov.

sestavine

  • 200 g samovzhajajoče moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 200 g naravnega jogurta
  • ½ žličke posušenega origana
  • ½ žličke soli
  • malo olja
  • 75 g masla
  • 2 stroka česna, naribana
  • pest ploščatega peteršilja, grobo sesekljanega
  • dober ščepec morske soli
  • ½ žličke kajenskega popra

Priprava

  • 1. V posodo dodajte moko, pecilni prašek, jogurt, origano in sol. Zmešajte, da nastane mehko lepljivo testo.
  • 2. Testo prevrnite na rahlo pomokano površino in nežno gnetite 30 sekund. Razdelite na 2 kosa in vsak kos razvaljajte v krog debeline približno 5 mm in premera približno 24 cm.
  • 3. Na močnem ognju segrejte veliko ponev. Na kuhinjsko brisačko dajte malo olja in ponev namastite.
  • 4. Vsak kruhek pecite po 2-3 minute na vsaki strani. Zavijte v čisto kuhinjsko krpo, da ostane topel.
  • 5. Medtem v manjši ponvi na majhnem ognju stopite maslo. Odstavite z ognja, dodajte česen in peteršilj, da se segrejeta na preostali toploti. Začinite z dobrim ščepcem morske soli. Kruhka nežno zarežite po vrhu in nato z žlico premažite s česnovim maslom. Potresite s kajenskim poprom in takoj postrezite.

Sorodni recepti

Poglej vse