Kruh brez glutena

Verjetno ga že vsi poznate, nizozemskega kuharja in avtorja kuharskih knjig. Govorimo o Rudolphu van Veenu, ki je za vas pripravil obilico sladkih in slanih jedi. Vabljeni k ogledu recepta in samostojni kuhi! Dober tek :)

sestavine

  • 125 g rozin
  • 125 g suhih marelic
  • 1 žlica kokosovega masla
  • 2 jabolki
  • 1 korenček
  • 250 g fino mletih mandljev
  • 6 jajc
  • 2 žlici kokosove moke
  • 2 žlici svežih oluščenih sončničnih semen
  • 2 žlici sezama
  • 2 žlički cimeta
  • 125 g rozin
  • 125 g suhih marelic
  • 1 žlica kokosovega masla
  • 2 jabolki
  • 1 korenček
  • 250 g fino mletih mandljev
  • 6 jajc
  • 2 žlici kokosove moke
  • 2 žlici svežih oluščenih sončničnih semen
  • 2 žlici sezama 2 žlički cimeta
  • ZA NADEV:
  • 150 g mandljevih lističev
  • 40 g palmovega sladkorja
  • 1 jajce
  • naribana lupina ene limete

Priprava

  • 1. Najprej pripravimo nadev za kruh tako, da v mešalnik damo mandljeve lističe. Dodamo sladkor in fino zmeljemo. Dodamo naribano lupino limete in jajce ter znova zmeljemo. Zmes damo na desko in jo mesimo ter oblikujemo rulado.
  • 2. V skledo damo rozine in suhe marelice ter jih zalijemo z vročo vodo. Pustimo počivati 20 minut.
  • 3. Jabolki in korenček olupimo in naribamo. Stopimo kokosovo maslo.
  • 4. V skledi stepemo jajca in dodamo naribane korenček in jabolki, kokosovo maslo, kokosovo moko, sončnična semena, sezam in mlete mandlje (mandljevo moko). Rozine in suhe marelice precedimo in dodamo tudi te. Premešamo.
  • 5. Namastimo lončeno ali keramično posodo. Obložimo jo s papirjem za peko. Vsujemo pol zmesi in v sredini naredimo prostor za nadev – rulado. Dodamo rulado, na vrh zlijemo preostalo zmes za kolač in jo tako prekrijemo. Kolač pečemo 40 minut v predhodno segreti pečici pri 170 stopinjah.
  • 6. Ko se kolač ohladi in rahlo strdi, ga prestavimo na pladenj in narežemo na kose.

Sorodni recepti

Poglej vse