Juha chowder z lososom in slanino
Recept je iz: Lora in Stoyan
Juha chowder z lososom in slanino
sestavine
- 400 g lososovega fileja, brez kože
- 200 g zamrznjenih školjk, odstranjene lupine
- 1,5 l ribje juhe
- 100 g prekajene slanine (narezane na rezine)
- 400 g mladega krompirja
- 1 zelena paprika
- 2-3 stebla zelene, narezana
- 1/2 gomolja koromača
- 1 čebula
- 3 stroki česna
- 50 g masla
- 50 g moke
- 30 ml pijače Ouzo (Pernot, Mastic)
- 180 ml smetane za stepanje (35-%)
- drobnjak in koper za postrežbo
- sol in poper po okusu
- bageta za postrežbo
Priprava
- 1. Olupite zeleno in jo drobno sesekljajte. Očistite česen, papriko, čebulo in koromač. Drobno sesekljajte. Krompir operite in narežite na debele kolobarje.
- 2. V hladno ponev dajte slanino in jo segrejte. Ko se maščoba razpusti, pecite, da postane hrustljava, potem jo vzemite iz ponve. Dodajte zelenjavo. Pražite, dokler se rahlo ne zmehča. Prilijte Ouzo, dodajte moko in jo na hitro prepražite.
- 3. Prilijte juho, dodajte krompir, posolite in ponev pokrijte. Na srednji temperaturi kuhajte 20 minut.
- 4. Prilijte smetano in zavrite. Lososa narežite na kocke.
- 5. V juho dodajte školjke in lososa. Začinite s soljo in pisanim poprom, kuhajte tri do štiri minute na močnem ognju in posodo vzemite z ognja.
- 6. Juho postrezite z nasekljanim drobnjakom, koprom in slanino.
- Nasvet: Če želite, lahko postrežete s krhlji limone in kruhom.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Mark Moriarty
Mineštra
Recepti Adam Liaw
Domači asam pedas
Recepti Ainsley Harriott
Enolončnica s popečenim piščancem in riž s fižolom
Recepti Mineštra s fižolom in testeninami
Recepti Lora in Stoyan
Topla paradižnikova juha
Recepti Lora in Stoyan
Paradižnikova obara z mesnimi kroglicami
Recepti Lora in Stoyan
Piščančja juha z limono
Recepti Rudolph van Veen
Juha iz tolščaka in prepečenec z namazom iz jagodičevja
Recepti Lora in Stoyan
Goveja juha
Recepti Lora in Stoyan
Gobova juha z rižem