Sorodna oddaja:Dober tekOglejte si jo: Ponedeljek 21 Oktober ob 11:30 | Ponedeljek 21 Oktober ob 16:30

Opis

Semifreddo s karamelo, arašidi in čokolado

Priprava

  1. Karamelizirajte 50 g sladkorja in dodajte nasekljane arašide. Zmes prelijte na silikonsko podlogo in ohladite. Potem arašide nasekljajte.
  2. Ločite beljake od rumenjakov. Rumenjake penasto stepite s polovico sladkorja. Z drugo polovico stepite beljake. Smetano pomešajte z vaniljevim sladkorjem ter jo stepite.
  3. Rumenjakom dodajte liker, karamelizirane arašide, smetano in beljake ter previdno premešajte.
  4. Maso razdelite v manjše posodice. V skrinjo jih položite za vsaj 2-3 ure.
  5. Čokolado stopite v vodni kopeli in jo prelijte v slaščičarsko vrečko. Zamrznjen semifreddo previdno odstranite iz modelčka in prelijte s čokolado. V skrinjo ga dajte še za vsaj 10 minut in postrezite.

sestavine

  • 3 jajca
  • 50 g praženih arašidov
  • 200 g sladkorja
  • 250 ml sladke smetane
  • 10 g sladkorja z burbonsko vaniljo
  • 30 ml likerja Irish cream
  • 100 g čokoladne kuverture

Sorodni recepti