Brusketa s fižolom in tuno
Recept je iz: Lora in Stoyan
Brusketa s fižolom in tuno
sestavine
- 1 štruca kruha
- 2 pločevinki belega fižola (po 400 g)
- 1 pločevinka tune v oljčnem olju (180 g)
- 100 g zelenih oliv (brez koščic)
- 1/2 šopka peteršilja
- 2 stroka česna
- 1/2 limone
- 40 ml ekstra deviškega oljčnega olja + še malo za kruh
- sol in poper po okusu
Priprava
- Kruh narežite na rezine in ga položite na pekač. Pokapljajte ga z oljčnim oljem in pečemo pri 200 stopinjah, dokler ne dobi zlatorjave barve. Ohladimo in natremo s strokom česna.
- Drugi strok česna stremo v pasto z malo soli, peteršilj drobno nasekljamo in olive narežemo na kolutke. Dodamo odcejen fižol, naribano limonovo lupinico, sol, poper, limonov sok in oljčno olje. V hladilniku pustimo 30 minut.
- Rezine kruha obložimo s fižolom in tuno.
- *Pecite v ventilacijski pečici.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Valentine Warner
Sendvič z ostrigami
Recepti Nathan Outlaw
Omleta z mesom rakovice
Recepti Nathan Outlaw
Palačinke s sladko koruzo, šunko in medom
Recepti Nathan Outlaw
Jetrca na opečencu
Recepti Nenad Veljković
Jajčevec z marinirano ribo
Recepti Nenad Veljković
Rulada s špinačo in jajci
Recepti Nenad Veljković
Mini pice s tortiljo
Recepti Gordon Ramsay
Pikantni čatni
Recepti Filipa Vacondeus
“Fava-Rica”
Recepti Gordon Ramsay
Kiš s porom in panceto