Brusketa s fižolom in tuno

Brusketa s fižolom in tuno

sestavine

  • 1 štruca kruha
  • 2 pločevinki belega fižola (po 400 g)
  • 1 pločevinka tune v oljčnem olju (180 g)
  • 100 g zelenih oliv (brez koščic)
  • 1/2 šopka peteršilja
  • 2 stroka česna
  • 1/2 limone
  • 40 ml ekstra deviškega oljčnega olja + še malo za kruh
  • sol in poper po okusu

Priprava

  • Kruh narežite na rezine in ga položite na pekač. Pokapljajte ga z oljčnim oljem in pečemo pri 200 stopinjah, dokler ne dobi zlatorjave barve. Ohladimo in natremo s strokom česna.
  • Drugi strok česna stremo v pasto z malo soli, peteršilj drobno nasekljamo in olive narežemo na kolutke. Dodamo odcejen fižol, naribano limonovo lupinico, sol, poper, limonov sok in oljčno olje. V hladilniku pustimo 30 minut.
  • Rezine kruha obložimo s fižolom in tuno.
  • *Pecite v ventilacijski pečici.

Sorodni recepti

Poglej vse