Duck Magret s pomarančno omako
Recept je iz: Lora in Stoyan
Duck Magret s pomarančno omako
sestavine
- 2 račje prsi
- sol in mešani poper po okusu
- Za omako:
- 2 pomaranči
- 2 JŽ meda
- 2 JŽ malinovega kisa (beli vinski kis)
- 1 JŽ moke
- 20 g masla
- 1 ščep kajenskega popra
- sol po okusu
- Za prilogo:
- 200 g zamrznjenega stročjega fižola (dvobarvnega)
- 20 g masla
- salt to taste
Priprava
- Meso dajte iz hladilnika 30 minut pred pričetkom kuhanja.
- Kožo zarežite z ostrim nožem in natrite s soljo in poprom po vseh straneh.
- Meso s kožo navzdol položite v hladno ponev in prižgite štedilnik. Občasno odstranite nabrano maščobo. Pecite 5 minut na vsaki strani. Ko je meso pečeno, ga prestavite v pekač. Lahko ga pokrijete z aluminijevo folijo, da ostane toplo.
- V isti ponvi zagrejte maslo in prepražite moko. Naribajte lupino ene pomaranče in iztisnite sok v ponev z moko skupaj s kisom. Mešajte, da se združi. Dodajte med, začinite s soljo in kajenskim poprom, dodajte 50 ml vode in pokuhajte, da se zgosti.
- Odstranite s štedilnika. Vmešate lahko še malo masla za žametno omako. Dodajte naribano lupino pomaranče in fileje krhljev.
- Fižol blanširajte v slanem kropu, odcedite in dajte v kozico. Dodajte maslo, solite in na hitro pogrejte. Imejte na toplem do postrežbe.
- Račje prsi narežite na rezine, položite na krožnik in dodajte fižol, prelijte z omako in okrasite s fileji pomarančnih krhljev.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Nadia in Merijn
Pikalili
Recepti Jamie Oliver
Omaka "Gravy"
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami
Recepti Rachel Khoo
Pomarančni žele s kandiranim korenjem
Recepti Rachel Khoo
Gratinirane gobe in cvetača
Recepti BURGERJI Z GOVEDINO
Recepti Nastrgana raca s slivami in ploščat kruh s čilijem
Recepti Rafaelove piroške
Recepti Rudolph van Veen
Volovan z gobovim ragujem