Kabuli pulao
Recept je iz: Lora in Stoyan
Piščančja rižota v družbi korenja, rozin in pistacij. Vabljeni k pripravi!
sestavine
- 1 kg riža basmati
- 1 celega piščanca
- 500 g korenja
- 1 čebula
- 1 žlica garam masale
- 1 žlica soli
- 200 ml olja
- 200 g rozin
- mandlji in pistacija za posip
Priprava
- 1. Razrežite piščanca, operite stegna in fileje ter jih narežite. Ostale dele piščanca prihranite za kakšno drugo jed.
- 2. Čebulo na fino nasekljajte in operite riž.
- 3. Olupite korenje in ga narežite na dolge trakce. Mandlje namočite v vodi, nato pa jih olupite.
- 4. V globoki ponvi segrejte olje. Najprej popecite meso, nato pa zraven popražite še čebulo. V ponev vlijte liter vode ter sestavine začinite z garam masalo in soljo.
- 5. V ponev dodajte opran riž. Sestavine pokrijte s pokrovko in jih kuhajte 20 minut. Za tem dodajte še 200 ml vode.
- 6. V ponev dodajte narezano korenje in rozine ter sestavine pokrijte s pokrovko. Kuhajte jih 10 minut – biti morajo pokrite in ovite v krpo, ki bo vpila vlago.
- 7. Plov postrezite z mandlji in pistacijo.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Adam Liaw
Sarawaška laksa
Recepti Nico Reynolds
Marinirana piščanec in cvetača
Recepti Nico Reynolds
Piščančji kari na žaru po karibsko
Recepti Nico Reynolds
Pečeni piščanec z limono in začimbami
Recepti Mary Berry
Pečena piščanca z gratiniranim krompirjem
Recepti Donal Skehan
Piščanec z mangovo salso
Recepti Lora in Stoyan
Piščanec z jogurtovo omako
Recepti Lora in Stoyan
Piščančje prsi iz ponve in kremasta koruza
Recepti Rudolph van Veen
Čapati s piščancem
Recepti Rudolph van Veen
Piščančja bedra, polnjena z rižem na španski način