Piščančja rižota v družbi korenja, rozin in pistacij. Vabljeni k pripravi!

sestavine

  • 1 kg riža basmati
  • 1 celega piščanca
  • 500 g korenja
  • 1 čebula
  • 1 žlica garam masale
  • 1 žlica soli
  • 200 ml olja
  • 200 g rozin
  • mandlji in pistacija za posip

Priprava

  • 1. Razrežite piščanca, operite stegna in fileje ter jih narežite. Ostale dele piščanca prihranite za kakšno drugo jed.
  • 2. Čebulo na fino nasekljajte in operite riž.
  • 3. Olupite korenje in ga narežite na dolge trakce. Mandlje namočite v vodi, nato pa jih olupite.
  • 4. V globoki ponvi segrejte olje. Najprej popecite meso, nato pa zraven popražite še čebulo. V ponev vlijte liter vode ter sestavine začinite z garam masalo in soljo.
  • 5. V ponev dodajte opran riž. Sestavine pokrijte s pokrovko in jih kuhajte 20 minut. Za tem dodajte še 200 ml vode.
  • 6. V ponev dodajte narezano korenje in rozine ter sestavine pokrijte s pokrovko. Kuhajte jih 10 minut – biti morajo pokrite in ovite v krpo, ki bo vpila vlago.
  • 7. Plov postrezite z mandlji in pistacijo.

Sorodni recepti

Poglej vse