Kabuli pulao
Recept je iz: Lora in Stoyan
Piščančja rižota v družbi korenja, rozin in pistacij. Vabljeni k pripravi!
sestavine
- 1 kg riža basmati
- 1 celega piščanca
- 500 g korenja
- 1 čebula
- 1 žlica garam masale
- 1 žlica soli
- 200 ml olja
- 200 g rozin
- mandlji in pistacija za posip
Priprava
- 1. Razrežite piščanca, operite stegna in fileje ter jih narežite. Ostale dele piščanca prihranite za kakšno drugo jed.
- 2. Čebulo na fino nasekljajte in operite riž.
- 3. Olupite korenje in ga narežite na dolge trakce. Mandlje namočite v vodi, nato pa jih olupite.
- 4. V globoki ponvi segrejte olje. Najprej popecite meso, nato pa zraven popražite še čebulo. V ponev vlijte liter vode ter sestavine začinite z garam masalo in soljo.
- 5. V ponev dodajte opran riž. Sestavine pokrijte s pokrovko in jih kuhajte 20 minut. Za tem dodajte še 200 ml vode.
- 6. V ponev dodajte narezano korenje in rozine ter sestavine pokrijte s pokrovko. Kuhajte jih 10 minut – biti morajo pokrite in ovite v krpo, ki bo vpila vlago.
- 7. Plov postrezite z mandlji in pistacijo.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Lora in Stoyan
Piščanec z jogurtovo omako
Recepti Lora in Stoyan
Piščančje prsi iz ponve in kremasta koruza
Recepti Lora in Stoyan
Piščančja lyutika
Recepti Tom Kerridge
Tajska predjed na žaru za dva
Recepti Tom Kerridge
Piščančje perutničke na žaru na tri načine
Recepti Lora in Stoyan
Torta s kokosom in jagodami
Recepti Lora in Stoyan
Kremna grahova juha
Recepti Lora in Stoyan
Bučni hummus
Recepti Lora in Stoyan
Kruh z zdrobom
Recepti Lora in Stoyan
Kremna grahova juha