PITA S PIŠČANCEM IN BROKOLIJEM

PITA S PIŠČANCEM IN BROKOLIJEM
Sorodna oddaja:Dober tekOglejte si jo: Četrtek 24 September ob 11:30 | Četrtek 24 September ob 16:30

Opis

PITA S PIŠČANCEM IN BROKOLIJEM

Priprava

  1. Če imate celega piščanca, najprej ločite prsi, preostanek pa pustite za kakšno drugo jed. Nasekljajte česen in timijan. Meso narežite na večje kose in brokoli ločite na cvetke.
  2. Meso popražite na oljčnem olju. Potem dodajte timijan, česen in sol. Dodajte brokoli, 100 ml vode in pokrijte. Kuhajte 3-4 minute in odstranite pokrovko.
  3. Dodajte smetano in nariban pecorino ter premešajte. Umaknite z ognja in prestavite v keramičen pekač.
  4. Liste testa premažite s stopljenim maslom, zvijte in narežite na 1-2 cm debele trakove. Trakove položite čez piščanca z zelenjavo in jih spodvihajte. Lahko potresete z dodatnim pecorinom in timijanom.
  5. Pecite 15 minut pri 200 stopinjah.

 

*Pecite v ventilacijski pečici.

sestavine

  • 500 g piščančjega fileja
  • 5 listov vlečenega testa
  • 100 g kisle smetane
  • 50 g sira pecorino
  • 2 stroka česna
  • 4 vejice timijana
  • 1 brokoli
  • 40 ml oljčnega olja
  • 80 g masla
  • sol po okusu

Sorodni recepti