Sorodna oddaja:Dober tekOglejte si jo: Ponedeljek 21 Oktober ob 11:30 | Ponedeljek 21 Oktober ob 16:30

Opis

Cezarjeva solata s cvetačo

Priprava

  1. Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilacija). Cvetačo razdelite na cvetke. Položite jih na pekač, prelijte s 40 ml olja in posolite. Pecite približno 15 minut.
  2. Kruh narežite na kocke in ga popecite na 40 ml oljčnega olja, da dobi zlato barvo.
  3. Česen strite v pasto in ga pomešajte z rumenjaki in limonovim sokom. V curku prilivajte preostanek oljčnega olja in ves čas mešajte. Dodajte zdrobljene inčune, worcestershirsko omako, nariban parmezan, sol in poper. Dobro premešajte.
  4. Cvetačo prelijte s prelivom in premešajte.
  5. Solato postrezite s hrustljavim kruhom in naribanim parmezanom.

sestavine

  • 1 cvetača
  • 2 rumenjaka
  • 4 rezine polnozrnatega kruha
  • 3-4 fileji inčunov
  • 50 g parmezana
  • 1 strok česna
  • 120 ml oljčnega olja
  • 1 žlica worcestershirske omake
  • 2 žlici limonovega soka
  • sol in poper po potrebi

Sorodni recepti