Cezarjeva solata s cvetačo

sestavine

  • 1 cvetača
  • 2 rumenjaka
  • 4 rezine polnozrnatega kruha
  • 3-4 fileji inčunov
  • 50 g parmezana
  • 1 strok česna
  • 120 ml oljčnega olja
  • 1 žlica worcestershirske omake
  • 2 žlici limonovega soka
  • sol in poper po potrebi

Priprava

  • Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilacija). Cvetačo razdelite na cvetke. Položite jih na pekač, prelijte s 40 ml olja in posolite. Pecite približno 15 minut.
  • Kruh narežite na kocke in ga popecite na 40 ml oljčnega olja, da dobi zlato barvo.
  • Česen strite v pasto in ga pomešajte z rumenjaki in limonovim sokom. V curku prilivajte preostanek oljčnega olja in ves čas mešajte. Dodajte zdrobljene inčune, worcestershirsko omako, nariban parmezan, sol in poper. Dobro premešajte.
  • Cvetačo prelijte s prelivom in premešajte.
  • Solato postrezite s hrustljavim kruhom in naribanim parmezanom.

Sorodni recepti

Poglej vse