Sorodna oddaja:Dober tekOglejte si jo: Ponedeljek 21 Oktober ob 11:30 | Ponedeljek 21 Oktober ob 16:30

Opis

Sadni kolač

Priprava

  1. Moko zmešajte s pecilnim praškom in vaniljo.
  2. Z električnim mešalnikom stepite jajca in sladkor.
  3. Dodajte olje, suhe sestavine, mleko in dobro zmešajte.
  4. Mešanico zlijte v okroglo ponev (23 cm), ki ste jo predtem obložili s peki papirjem.
  5. Ventilacijsko pečico segrejte na 180 stopinj. Osnovo pecite 20 - 25 minut. Pustite, da se ohladi, in narežite na tri tanke plasti.
  6. Za smetano v kislo smetano vmešajte jogurt, sladkor v prahu in vaniljo.
  7. Vse sadje olupite in ga narežite na kolobarje.
  8. Torto sestavite v pekaču za torte. Položite eno plast, namažite s smetano, položite banane, nadaljujte z drugo plastjo, smetano, pomarančami. Položite zadnjo plast, namažite s smetano in čez položite rezine kivija. Torto postavite v hladilnik in pustite stati 6 ur.
  9. Želatino prelijte s kompotom in ko se vpije, segrejte v mikrovalovki. Pustite na sobni temperaturi, da se rahlo zgosti.
  10. Zlijte na rezine kivija in pustite. Torto narežite na kose in postrezite.

sestavine

Za podlago:

  • 4 jajca
  • 220 g moke
  • 180 g sladkorja
  • 5 žlic olja
  • 60 ml toplega mleka
  • 1 pecilni prašek
  • 1 vaniljev sladkor

Za kremo:

  • 400 g jogurta
  • 200 g kisle smetane
  • 140 g sladkorja v prahu
  • 1 vaniljev sladkor

Za dekoracijo:

  • 2 pomaranči
  • 2 banani
  • 2 kivija
  • 50 ml breskovega kompota
  • 1 žlica želatine

Sorodni recepti