Solata s koruzo na žaru in avokadom

Solata s koruzo na žaru in avokadom

sestavine

  • 2 koruzna storža
  • 200 g mešanih češnjevcev
  • 1 kumara
  • 1 avokado
  • 1 rdeča čebula
  • 1 zelena paprika
  • 50 g oliv kalamata brez koščic
  • 1/4 šopka peteršilja
  • 50 ml ekstra deviškega oljčnega olja + za premaz
  • sok 1/2 limete
  • 1 strok česna
  • 1/2 žličke suhega origana
  • sol po okusu

Priprava

  • Koruzo premažite z oljčnim oljem in jo z vseh strani popecite na ponvi za žar. Umaknite z ognja, solite in z nožem odrežite meso.
  • Kumaro, čebulo in avokado olupite ter narežite na kocke. Papriko očistite in narežite na kocke. Olive narežite na kolutke. Peteršilj drobno nasekljajte.
  • V veliki skledi zmešajte koruzo, olive, paradižnik, kumare, avokado in čebulo. Prelijte s sokom limete, dodajte peteršilj, česen, oljčno olje, origano in sol. Premešajte in pustite stati 10 minut. Postrezite.

Sorodni recepti

Poglej vse