Linški piškoti s šipkovo marmelado

sestavine

  • 160 g oluščenih mandljev
  • 180 g zmehčanega masla
  • 140 g sladkorja v prahu
  • 350 g moke
  • 250 g šipkove marmelade
  • 2 rumenjaka
  • lupinica 1 limone
  • 10 g sladkorja z burbonsko vaniljo
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1 žlica maka
  • sladkor v prahu za posip

Priprava

  • Priprava:
  • Zmeljite mandlje s polovico sladkorja, da dobite moko.
  • Preostanek sladkorja stepite z maslom, dodajte rumenjaka in premešajte.
  • Dodajte limonino lupinico, vaniljev sladkor in mak.
  • Dodajte mandljevo moko in moko ter premešajte. Testo oblikujte v kroglo in ga dajte za 30 minut v hladilnik..
  • Testo razvaljajte na tenko (0,5 cm). Izrežite poljubne oblike, srčke, kvadrate, zvezde... Pol piškotov pustite za podlago, v ostalih pa izrežite majhen krog na sredini. Če se je testo omehčalo, ga pred peko na hitro vrnite v hladilnik.
  • Pečico segrejte na 180 stopinj. Piškote pecite 10-12 minut in jih ohladite.
  • Podlago premažite s šipkovo marmelado, nanje položite piškot s krogom na sredini in potresite s sladkorjem v prahu.
  • Nasvet:
  • Ostanke testa lahko spečete in jih zmešate z marmelado ter pojeste.

Sorodni recepti

Poglej vse