Piščančje prsi iz ponve in kremasta koruza
Recept je iz: Lora in Stoyan
Obrok poln beljakovin in hranilnih vrednosti. Vabljeni k pripravi okusne večerje ali kosila!
sestavine
- Za marinado:
- 150 g morske soli
- 50 g sladkorja
- 100 ml marsale (ali drugega vinskega likerja)
- 100 ml medu
- 4 vejice timijana
- 2 lovorova lista
- Za piščančje meso:
- 800 g piščančjih prsi
- 50 g masla
- 1 strok česna
- 2 vejici timijana
- Za koruzo:
- 2 pločevinki koruze (po 400 g)
- 1 rdeča čebula
- 200 ml zelenjavne juhe
- 200 ml smetane za stepanje
- 50 g masla
- 1/2 čajne žličke posušenega origana
- 1/2 žličke majarona
- sol in poper po okusu
Priprava
- 1. Za marinado v 2 l vode dodajte sol, sladkor, timijan, med, lovorove liste in marsalo. Mešajte, dokler se sol in sladkor ne raztopita.
- 2. Piščančje meso očistite in ga položite v marinado. Obtežite s krožnikom in postavite v hladilnik za 2 do 4 ure.
- 3. Za kremasto koruzo sesekljajte čebulo in jo skupaj s ščepcem soli prepražite na maslu. Dodajte koruzo in jo prepražite. Prilijte juho in jo začinite z origanom, majaronom, soljo in poprom po okusu. Kuhajte 10 minut.
- 4. Prilijte smetano in grobo pretlačite.
- 5. Piščančje meso osušite. V ponvi segrejte maslo, dodajte česen in vejice timijana. Meso popecite na obeh straneh do zlatorjave barve.
- 6. Piščančje meso postrezite s kremasto koruzo.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Adam Liaw
Sarawaška laksa
Recepti Nico Reynolds
Marinirana piščanec in cvetača
Recepti Nico Reynolds
Piščančji kari na žaru po karibsko
Recepti Nico Reynolds
Pečeni piščanec z limono in začimbami
Recepti Mary Berry
Pečena piščanca z gratiniranim krompirjem
Recepti Donal Skehan
Piščanec z mangovo salso
Recepti Lora in Stoyan
Piščanec z jogurtovo omako
Recepti Lora in Stoyan
Kabuli pulao
Recepti Rudolph van Veen
Čapati s piščancem
Recepti Rudolph van Veen
Piščančja bedra, polnjena z rižem na španski način