Obrok poln beljakovin in hranilnih vrednosti. Vabljeni k pripravi okusne večerje ali kosila!

sestavine

  • Za marinado:
  • 150 g morske soli
  • 50 g sladkorja
  • 100 ml marsale (ali drugega vinskega likerja)
  • 100 ml medu
  • 4 vejice timijana
  • 2 lovorova lista
  • Za piščančje meso:
  • 800 g piščančjih prsi
  • 50 g masla
  • 1 strok česna
  • 2 vejici timijana
  • Za koruzo:
  • 2 pločevinki koruze (po 400 g)
  • 1 rdeča čebula
  • 200 ml zelenjavne juhe
  • 200 ml smetane za stepanje
  • 50 g masla
  • 1/2 čajne žličke posušenega origana
  • 1/2 žličke majarona
  • sol in poper po okusu

Priprava

  • 1. Za marinado v 2 l vode dodajte sol, sladkor, timijan, med, lovorove liste in marsalo. Mešajte, dokler se sol in sladkor ne raztopita.
  • 2. Piščančje meso očistite in ga položite v marinado. Obtežite s krožnikom in postavite v hladilnik za 2 do 4 ure.
  • 3. Za kremasto koruzo sesekljajte čebulo in jo skupaj s ščepcem soli prepražite na maslu. Dodajte koruzo in jo prepražite. Prilijte juho in jo začinite z origanom, majaronom, soljo in poprom po okusu. Kuhajte 10 minut.
  • 4. Prilijte smetano in grobo pretlačite.
  • 5. Piščančje meso osušite. V ponvi segrejte maslo, dodajte česen in vejice timijana. Meso popecite na obeh straneh do zlatorjave barve.
  • 6. Piščančje meso postrezite s kremasto koruzo.

Sorodni recepti

Poglej vse