Bastija

Način priprave:

1. Piščanca damo v lonec. Dodamo na kockice narezano čebulo, ingver, žafran in cimet. Dodamo rezino limone in posolimo. Piščanca prekrijemo z vodo in kuhamo 45 minut. Piščanca vzamemo ven, da se ohladi, jušno osnovo pa precedimo.

2. Mandlje popražimo v ponvi, da pozlatijo in dodamo sladkor, da karamelizirajo. Ko se karamelizirani mandlji ohladijo, jih na drobno narežemo.

3. Korenje narežemo  na kockice in ga popražimo v ponvi na oljčnem olju. Dodamo zajemalko piščančje jušne osnove in pustimo, da izpareva približno 5 minut.

4. Koriander na drobno narežemo. Piščančje meso natrgamo na koščke in ga pomešamo s koriandrom,  soljo in poprom. Dodamo nekaj jušne osnove in premešamo.

5. 2 do 3 lista vlečenega testa položimo enega čez drugega čez veliko skledo. Liste premažemo z oljčnim oljem. Nato nanje razporedimo kuhano korenje in piščančje meso. Tretja plast so karamelizirani mandlji. Liste postopoma zavijamo tako, da skledo vrtimo v eni smeri. Premažemo z razžvrkljanim jajcem, krajce pa z oljčnim oljem. Bastijo prestavimo v plitev pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo v predhodno segreti pečici 30 minut pri 180 stopinjah.

6. Bastijo potresemo s sladkorjem v prahu. Nato poševno razvrstimo 3 pravokotne trakove in potresemo s cimetom.

sestavine

  • piščanec glavica čebule ščepec žafrana žlička mletega ingverja 2 žlički cimeta sol poper šopek koriandra ali peteršilja oljčno olje 150 g mandljev 30 g sladkorja 3 listi vlečenega testa jajce 25 g sladkorja v prahu žlica cimeta za posip 0.5 limone

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse