Špageti s paradižnikom in sladkim česnom

Špageti s paradižnikom in sladkim česnom

Opis

Priprava

Česen v sopari:

Pečico predhodno segrejemo na 200 ºC.

Glavici česna odrežemo dno. Skupaj z vejicami timijana jo položimo na list aluminijaste folije in poškropimo z oljem. Folijo zapremo in česen približno 15 minut pečemo v pečici.

Česen vzamemo ven iz pečice in odstranimo folijo. Pustimo, da se malo ohladi.

Stroke česna potisnemo iz lupine.

Česen pretlačimo z vilicami in pomešamo z dobro žlico oljčnega olja.

 

Špageti  s paradižnikom:

Špagete Barilla Spaghetti no. 5 skuhamo po navodilih na embalaži.

Češnjeve paradižnike prepolovimo.

V ponvi segrejemo žlico oljčnega olja in češnjeve paradižnike pražimo približno 6 minut, da se zmehčajo.

Čebulo olupimo in nasekljamo.

Feferon prerežemo po dolgem, mu odstranimo semena in ga drobno nasekljamo.

Feferon, čebulo in pinjole dodamo paradižnikom in vse skupaj pražimo približno 2 minuti. Špinačo dodajamo v presledkih. Vsakič, ko špinača upade, je dodamo novo pest.

Kozji sir zdrobimo nad ponvijo z zelenjavo in pustimo približno 5 minut, da se stopi.

Špagete odcedimo, poškropimo z ekstra deviškim oljčnim oljem ter pomešamo z mešanico zelenjave in kozjega sira. Začinimo s soljo in sveže mletim poprom.

Postrežba:

Špagete razdelimo na krožnike, nanje položimo rezine parmskega pršuta in prelijemo s česnom iz sopare.

sestavine

Česen v sopari

  • 1 glavica česna
  • 3 vejice timijana
  • ekstra deviško oljčno olje

Špageti s paradižnikom

  • 300 g Barilla Spaghetti no. 5
  • 250 g češnjevega paradižnika
  • oljčno olje za peko
  • 2 čebuli
  • 1 rdeč feferon
  • 400 g špinače
  • 65 g pinjol
  • 200 g mehkega kozjega sira
  • 150 g parmskega pršuta

Dodatne potrebščine

  • aluminijasta folija

Sorodni recepti