Špageti s paradižnikom in sladkim česnom
Recept je iz: Bianca Jansen

Pečico predhodno segrejemo na 200 ºC.
Glavici česna odrežemo dno. Skupaj z vejicami timijana jo položimo na list aluminijaste folije in poškropimo z oljem. Folijo zapremo in česen približno 15 minut pečemo v pečici.
Česen vzamemo ven iz pečice in odstranimo folijo. Pustimo, da se malo ohladi.
Stroke česna potisnemo iz lupine.
Česen pretlačimo z vilicami in pomešamo z dobro žlico oljčnega olja.
Špageti s paradižnikom:
Špagete Barilla Spaghetti no. 5 skuhamo po navodilih na embalaži.
Češnjeve paradižnike prepolovimo.
V ponvi segrejemo žlico oljčnega olja in češnjeve paradižnike pražimo približno 6 minut, da se zmehčajo.
Čebulo olupimo in nasekljamo.
Feferon prerežemo po dolgem, mu odstranimo semena in ga drobno nasekljamo.
Feferon, čebulo in pinjole dodamo paradižnikom in vse skupaj pražimo približno 2 minuti. Špinačo dodajamo v presledkih. Vsakič, ko špinača upade, je dodamo novo pest.
Kozji sir zdrobimo nad ponvijo z zelenjavo in pustimo približno 5 minut, da se stopi.
Špagete odcedimo, poškropimo z ekstra deviškim oljčnim oljem ter pomešamo z mešanico zelenjave in kozjega sira. Začinimo s soljo in sveže mletim poprom.
Postrežba:
Špagete razdelimo na krožnike, nanje položimo rezine parmskega pršuta in prelijemo s česnom iz sopare.
sestavine
- Česen v sopari1 glavica česna 3 vejice timijana ekstra deviško oljčno oljeŠpageti s paradižnikom300 g Barilla Spaghetti no. 5 250 g češnjevega paradižnika oljčno olje za peko 2 čebuli 1 rdeč feferon 400 g špinače 65 g pinjol 200 g mehkega kozjega sira 150 g parmskega pršuta Dodatne potrebščine aluminijasta folija
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo