Bianca Jansen

Bianca Jansen

Bio

Bianca Jansen se je rodila leta 1979 v Venrayu. Ko je bila stara 14 let, je začela prati posodo v neki restavraciji. Nanjo so močan vtis naredili živžav, opojne vonjave, okusne jedi in sveža živila, zato je takoj vedela, da bo nekega dne šefinja kuhinje. Sledila je svoji strasti do hrane in opravila številne tečaje. Njen največji navdih so sveža živila.

Bianca je že ob začetku kariere delala v prestižnih restavracijah, kot so "Tout à fait"v Maastrichtu, ki ima Michelinovo zvezdico. V tej restavraciji je najprej delala kot vodja skupine (chef de partie), pozneje pa kot namestnica šefa kuhinje (sous-chef). Na podlagi svojih izkušenj je postala glavna kuharica v Sittardu, kjer je bila v naslednjih nekaj letih vodja kuhinje.

Specializirala se je za tradicionalno francosko kuhinjo.

Leta 2004 je zmagala na prestižnem tekmovanju Ernest & Julio Gallo’s "Ladies Only".

Pozneje je za oddajo "Okus življenja" pisala recepte in kuharske knjige ter organizirala delavnice. Poleg tega je tudi avtorica oddaje "Dnevni nasvet za sveža živila", v kateri poudarja sveža živila ter preseneča z načinom priprave in kratkim kuhanjem. Oddaja je Bianco spodbudila, da preseže tradicionalno francosko kuhinjo in začne raziskovati uravnotežene, zdrave ter sveže jedi, ki jih hitro in enostavno pripravimo.

Bianca ima vsako nedeljo na kanalu 24KITCHEN oddajo "Preprosti obroki", v kateri pripravlja družinske recepte, ki so hitri, preprosti, zdravi in ne povzročajo "zmede" pri mizi.

Recepti