Spomladanska pita s krompirjem in kozjim sirom

Evert te Pas meni, da za najbolj luksuzno kuhinjo ni posoda tisto, kar je najpomembnejše. Najpomembnejši člen ste vi, zato vlagajte vase in se zavedajte, kaj jeste – ter seveda, kuhajte z ljubeznijo. Okusite Nizozemsko pri vas doma!

sestavine

  • 1 kg krompirja
  • 1 rdeča paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 bučka
  • 1 glavica rdeče čebule
  • 1 strok česna
  • 1 mlada čebula
  • 5 jajc
  • 300 ml sladke smetane
  • 250 g mehkega kozjega sira
  • 1 žlica koruzne moke
  • sol
  • poper
  • ZA SOLATO:
  • 1 zelena solata
  • 250 g češnjevega paradižnika
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • 1 žlica oljčnega olja
  • sol
  • poper

Priprava

  • 1. Krompir olupimo in narežemo na tanke rezine. Damo jih v lonec z vrelo slano vodo in kuhamo 5 minut.
  • 2. Bučko narežemo na tanke kolobarje, papriko pa na trakove. Zaporedoma ju blanširamo v slani vreli vodi. Po 1 do 2 minutah blanširanja zelenjavo odcedimo in prelijemo z mrzlo vodo.
  • 3. Koruzno moko raztopimo v hladni vodi ali smetani. Dodamo smetano in jajca. Vmešamo.
  • 4. V skledi pomešamo blanširane paprike in bučko. Dodamo na drobno narezan česen, kolobarčke mlade čebule in polkroge rdeče čebule. Posolimo, popopramo in premešamo. Dodamo zmes iz smetane, jajc in na pol kuhanega krompirja. Dobro premešamo.
  • 5. Zmes damo v pekač. Po vrhu potresemo s kozjim sirom. Pito pečemo v pečici, segreti na 180 stopinj, dokler ne dobi skorjice.
  • 6. V skledo zlijemo balzamični kis, sol, poper in premešamo. Dodamo oljčno olje in premešamo. Narežemo zeleno solato, češnjev paradižnik pa narežemo na polovice. Dobro premešamo.

Sorodni recepti

Poglej vse