Opis

Priprava:

1. Jabolko prerežemo na pol in izdolbemo notranjost. Narežemo jih na tanke rezine.

2. Po dolžini vsakega kosa piščanca naredimo zareze, tako da vanje zarežemo z nožem in ga zasukamo. V vdolbino položimo kos jabolka. Nadevano meso solimo in popramo ter ga pustimo na krožniku 10 do 15 minut.

3. Za omako olupimo in narežemo čebulo na tanke polmesece. Pekočo papriko narežemo na tanke kolobarje. V ponvi raztopimo maslo in popražimo čebulo in papriko. Grobo narezane pistacije dodamo čez 30 do 40 sekund.

4. Zeleno olupimo in narežemo na tanke trakove. Oljčno olje segrejemo v ponvi in popražimo zeleno. Solimo in popramo.

5. Na krožniku naredimo črto z omako. Na en konec postavimo zeleno, na drugega pa zrezke piščančjega mesa. Če želite, potresite z nasekljanim peteršiljem in pistacijami. 

sestavine

Sestavine

  • 400 g piščančjih prsi
  • 1 kislo jabolko
  • 1 rdeče čebule
  • 0.5 pekoče paprike
  • surove pistacije
  • 20 g masla
  • sol in poper
  • 3 žličke mareličnega soka
  • sok polovice pomaranče

Sestavine za prilogo

  • 150 g zelene
  • sol in poper
  • 1 žlica oljčnega olja

Sorodni recepti