Piščančje prsi, polnjene s kislim jabolkom
Recept je iz: Nenad Veljković
Priprava:
1. Jabolko prerežemo na pol in izdolbemo notranjost. Narežemo jih na tanke rezine.
2. Po dolžini vsakega kosa piščanca naredimo zareze, tako da vanje zarežemo z nožem in ga zasukamo. V vdolbino položimo kos jabolka. Nadevano meso solimo in popramo ter ga pustimo na krožniku 10 do 15 minut.
3. Za omako olupimo in narežemo čebulo na tanke polmesece. Pekočo papriko narežemo na tanke kolobarje. V ponvi raztopimo maslo in popražimo čebulo in papriko. Grobo narezane pistacije dodamo čez 30 do 40 sekund.
4. Zeleno olupimo in narežemo na tanke trakove. Oljčno olje segrejemo v ponvi in popražimo zeleno. Solimo in popramo.
5. Na krožniku naredimo črto z omako. Na en konec postavimo zeleno, na drugega pa zrezke piščančjega mesa. Če želite, potresite z nasekljanim peteršiljem in pistacijami.
sestavine
- Sestavine400 g piščančjih prsi 1 kislo jabolko 1 rdeče čebule 0.5 pekoče paprike surove pistacije 20 g masla sol in poper 3 žličke mareličnega soka sok polovice pomarančeSestavine za prilogo150 g zelene sol in poper 1 žlica oljčnega olja
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo