Piščančje perutničke v omaki za žar in omaka s sirom z žlahtno plesnijo

Priprava:

1.  V globoki posodi pomešamo kečap, worcestersko omako, cvetlični med, jabolčni kis, sladkor, paradižnikov koncentrat, sojino omako, papriko in oljčno olje. Kuhamo približno 10 minut.

2.  Perutničke položimo v posodo za peko.

3.  Mešanico začimb potresemo po piščancu in pečemo v pečici, ki smo jo že segreli na 180 stopinj.

4.  Vejice zelene drobno nasekljamo in pomešamo v skledi s sirom z žlahtno plesnijo ter smetano za kuhanje.

5.  Ko je piščanec pripravljen, ga postrežemo z omako.

Priloga: Pšenična solata z belim sirom in žajbljem 

sestavine

  • Perutničke in omaka20 piščančjih perutničk 1 kozarec kečapa 1 žlica worcesterske omake 1 žlica cvetličnega medu 0.25 kavne skodelice jabolčnega kisa 1 žlička rjavega sladkorja 1 žlica paradižnikovega koncentrata 1 žlička sojine omake 1 žlička mlete paprike 0.5 kozarca sira z žlahtno plesnijo 3 vejice zelene 0.5 kavne skodelice smetane za kuhanje 0.25 kavne skodelice oljčnega olja 1 žlička soli 1 žlička črnega popra

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse