Piščančje perutničke v omaki za žar in omaka s sirom z žlahtno plesnijo

Piščančje perutničke v omaki za žar in omaka s sirom z žlahtno plesnijo

Opis

Priprava:

1.  V globoki posodi pomešamo kečap, worcestersko omako, cvetlični med, jabolčni kis, sladkor, paradižnikov koncentrat, sojino omako, papriko in oljčno olje. Kuhamo približno 10 minut.

2.  Perutničke položimo v posodo za peko.

3.  Mešanico začimb potresemo po piščancu in pečemo v pečici, ki smo jo že segreli na 180 stopinj.

4.  Vejice zelene drobno nasekljamo in pomešamo v skledi s sirom z žlahtno plesnijo ter smetano za kuhanje.

5.  Ko je piščanec pripravljen, ga postrežemo z omako.

Priloga: Pšenična solata z belim sirom in žajbljem 

sestavine

Perutničke in omaka

  • 20 piščančjih perutničk
  • 1 kozarec kečapa
  • 1 žlica worcesterske omake
  • 1 žlica cvetličnega medu
  • 0.25 kavne skodelice jabolčnega kisa
  • 1 žlička rjavega sladkorja
  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata
  • 1 žlička sojine omake
  • 1 žlička mlete paprike
  • 0.5 kozarca sira z žlahtno plesnijo
  • 3 vejice zelene
  • 0.5 kavne skodelice smetane za kuhanje
  • 0.25 kavne skodelice oljčnega olja
  • 1 žlička soli
  • 1 žlička črnega popra

Sorodni recepti