Piščančje perutničke v omaki za žar in omaka s sirom z žlahtno plesnijo
Recept je iz: Gabriele Sponza

Priprava:
1. V globoki posodi pomešamo kečap, worcestersko omako, cvetlični med, jabolčni kis, sladkor, paradižnikov koncentrat, sojino omako, papriko in oljčno olje. Kuhamo približno 10 minut.
2. Perutničke položimo v posodo za peko.
3. Mešanico začimb potresemo po piščancu in pečemo v pečici, ki smo jo že segreli na 180 stopinj.
4. Vejice zelene drobno nasekljamo in pomešamo v skledi s sirom z žlahtno plesnijo ter smetano za kuhanje.
5. Ko je piščanec pripravljen, ga postrežemo z omako.
sestavine
- Perutničke in omaka20 piščančjih perutničk 1 kozarec kečapa 1 žlica worcesterske omake 1 žlica cvetličnega medu 0.25 kavne skodelice jabolčnega kisa 1 žlička rjavega sladkorja 1 žlica paradižnikovega koncentrata 1 žlička sojine omake 1 žlička mlete paprike 0.5 kozarca sira z žlahtno plesnijo 3 vejice zelene 0.5 kavne skodelice smetane za kuhanje 0.25 kavne skodelice oljčnega olja 1 žlička soli 1 žlička črnega popra
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo