Goveji zrezek z maslom s svežimi začimbami in brokolijeva solata

Priprava:

1.     Baziliko in timijan nasekljamo na drobno in ju pomešamo v skledi z maslom, ki je segret na sobno temperaturo, in ščepcem soli.

2.     Maslo položimo na prozorno folijo, ga oblikujemo z rokami, zavijemo in položimo v hladilnik.

3.     Na krožnik položimo krušne drobtine in dodamo koruzne kosmiče, ki smo jih zdrobili z rokami.

4.     Zrezke povaljamo v moki, nato v stepena jajca in na koncu v mešanico krušnih drobtin in koruznih kosmičev. Položimo jih v hladilnik za 15 minut.

5.     Zrezke popečeno na obeh straneh na oljčnem olju in jih položimo na krožnik za postrežbo.

6.     Na zrezke damo malce masla z začimbami.

7.     Postrežemo jih s koščkom limone in solato.


Priloga: Brokolijeva solata

1.     Brokoli in korenje narežemo na enake kose, ki jih nato kuhamo v slani vodi tri minute.

2.     Brokoli in korenje damo v skledo.

3.     Dodamo prepolovljene paradižnike, koruzo in na drobno nasekljan peteršilj ter začinimo z oljčnim oljem, s soljo in poprom.

4.     Pustimo stati 15 minut in postrežemo.


sestavine

  • 2 goveja zrezka po 250 g 1 kozarec krušnih drobtin 1 kozarec koruznih kosmičev 3 jajca 1 kozarec moke 200 g masla 3 vejice sveže bazilike 3 vejice svežega timijana 1 limona 1 skodelica oljčnega olja 1 žlička soli 1 žlička črnega popraPriloga2 kosa brokolija 3 kosi korenja 10 češnjevih paradižnikov 1 vejica peteršilja 0.5 kozarca koruze 1 žlička soli 1 žlička popra

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse