RDEČI HLASTAČ CHRISA & DAWNA

RDEČI HLASTAČ CHRISA & DAWNA
Sorodna oddaja:Jamiejev in Jimmyjev kulinarični izzivOglejte si jo: Četrtek 24 September ob 08:10 | Četrtek 24 September ob 15:00

Opis

RDEČI HLASTAČ CHRISA & DAWNA

Priprava

  1. Za marinado čiliju in papriki odstranite semena, olupite česen ter obrežite in razčetverite mlado čebulo, potem dodajte v mešalnik s preostalimi sestavinami za marinado, kososovo olje pa stopite, preden ga dodate. Mešajte, da nastane pasta, po potrebi pa razredčite z vodo.
  2. Z ostrim nožem v ribo zarežite po vsej dolžini po obeh straneh, približno 1 cm globoko. Prelijte z marinado, vtrite jo v narejene zareze, potem vsaj 4 ure pustite marinirati v hladilniku.
  3. Za salso paprikam odstranite semena in jih na drobno nasekljajte. Na spodnjo stran paradižnikov vrežite križ, za 30 sekund potopite v vrelo vodo, potem olupite in na drobno nasekljajte.
  4. Olupite in na drobno nasekljajte rdečo čebulo in česen. Obrežite kumaro in jo na drobno nasekljajte  skupaj z večino koriandra (s stebli). 5. Nasekljajte in vse skupaj zmešajte v skledi, vmešajte kis in pekočo omako, potem dodatno začinite.
  5. Za ocvrtke sadež kruhovca narežite na debele rezine in delno pokrito kuhajte v slani vreli vodi 15 do 20 minut oziroma da postanejo mehke, potem odcedite. Odstranite kožo in jedro, potem še vroče zmečkajte in dodajte kroglico masla. Dodajte 2 jedilni žlici salse, nato začinite z morsko soljo in črnim poprom.
  6. Zvrhane čajne žličke mase oblikujte v kroglice, potem povaljajte v krušnih drobtinah in postavite na pladenj. Postavite na stran.
  7. Za ribo pečico segrejte na 220ºC. Na visoki temperaturi segrejte tudi velik teflonski pladenj ali ognjevarno ponev za cvrtje. Za cvrtke veliko robustno ponev do polovice napolnite z rastlinskim oljem in počasi segrejte na 180ºC (ali uporabite fritezo).
  8. Hlastača položite na vroč pladenj ali ponev in na vsaki strani kuhajte 2 minuti oziroma da se obarva in poogleni, nato postavite v pečico za 10 do 12 minut oziroma da je dobro pečeno. Preizkusite, ali je pečeno, tako da v najdebelejši del (tik za glavo) zapičite vilice ali majhen, oster nož, in riba bi se morala odluščiti.
  9. Medtem olupite banano za kuhanje in po dolžini prerežite na pol. Ponev za cvrtje postavite na srednjo temperaturo, poškropite z 1 jedilno žlico olivnega olja, potem banano kuhajte 2 minuti na vsaki strani oziroma da porjavi, potem dodajte ščepec soli in poper.
  10. V vroče rastlinsko olje pazljivo spustite 6 cvrtkov in kuhajte 2 do 3 minute oziroma da porjavijo, da so drobljivi in se dvignejo na površje, potem osušite na kuhinjski brisački (ostale pred cvrtjem zamrznite za kdaj drugič).
  11. Ribo postrezite z banano za kuhanje, s salso in cvrtki. Avokado prerežite na pol in odstranite koščico, nato ga dodajte v obliki kroglic in zaključite tako, da potresete z listi koriandra.

sestavine

  • 1 x 1kg rdečega hlastača, z odstranjenimi luskami, očiščenega, z odstranjenim drobovjem
  • ½ zrelega avokada
  • Marinada
  • ½-1 čili škotska čepica
  • ¼ zelene paprike
  • 3 stroki česna
  • 2 mladi čebuli
  • ½ šopka sveže bazilike (15 g)
  • ½ šopka svežega koriandra (15 g)
  • 20 ml kokosovega olja
  • 1 pest listov zelene
  • Salsa
  • ⅓ rdeče paprike
  • ⅓ rumene paprike
  • ⅓ zelene paprike
  • 2 zrela češnjeva paradižnika (150 g)
  • ½ rdeče čebule
  • 3 stroki česna
  • ½ kumare
  • ½ šopka svežega koriandra (15 g)
  • 4 jedilne žlice belega vinskega kisa
  • 1 jedilna žlica pekoče omake
  • Ocvrtki iz kruhovca (20 kosov)
  • ½ sadeža kruhovca (400 g)
  • 1 kroglica neslanega masla
  • 75 g krušnih drobtin
  • 750 ml rastlinskega olja, za cvrtje
  • Banana za kuhanje
  • 1 banana za kuhanje
  • olivno olje

Sorodni recepti