Počasi pečena raca
Recept je iz: Simon Rimmer
Počasi pečena raca
sestavine
- 6 račjih beder
- 1 jedilna žlica prekajene paprike
- 1 jedilna žlica mletega cimeta
- Nekaj vejic timijana
- 3 stroki česna
- Sol in poper
- Kolački
- 500 g pireja
- 100 g moke s pecilnim praškom
- 1 jajce
- 50 g masla
- 3 mlade čebule (na drobno nasekljane)
- Nekaj vejic timijana
- Sol in poper
- Olivno olje za cvrtje
- Zelje
- ½ glave rdečega zelja (narezanega na drobne trakove)
- 1 rdeča čebula (narezana na tanke rezine)
- 1 lovorov list
- 50 ml belega vina
- 75 ml rdečega vinskega kisa
- 100 g demerara sladkorja
Priprava
- Raca – v račja bedra vtrite začimbe, sol in poper. Položite v posodo za pečenje skupaj s česnom, timijanom ter poškropite z oljem. Pecite na 180°C približno 50-60 minut.
- Zelje – preprosto stresite skupaj vse sestavine, izdatno začinite in dajte v posodo za pečenje. Pokrijte s folijo in pecite na 180°C približno 40 minut oziroma dokler se zelje ne zmehča.
- Kolački – zmešajte skupaj vse sestavine za kolačke, zvaljajte na debelino 25 mm in izrežite 10-cm kroge, potem v olivnem olju cvrite 2 minuti na vsaki strani.
- Račja bedra postrezite z zeljem in kolački.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Bučkini polpeti s špinačno solato
Recepti Polenovka v ovoju z limoninimi testeninami