Ocvrt cipelj v marinadi
Recept je iz: Valentine Warner
Priprava:
1. Filete posolimo na tisti strani, kjer ni kože, obrnemo s kožo navzgor in pustimo pol ure.
2. V veliki ponvi pražimo koromačev semena. Ves čas mešamo, da se ne zažgejo. Pražimo, dokler ne zadišijo.
3. V ponev vlijemo dve žlici oljčnega olje in dodamo čebulo, lovorove liste, klinčke, listke timijana ter pražimo, dokler ni čebula mehka. Niti malo ne sme porjaveti. Biti moramo potrpežljivi. Šele ko je čebula mehka, dodamo česen in pražimo še približno štiri minute.
4. Vlijemo sok štirih pomaranč in limone, kis ter dodamo sladkor.
5. Ingver zelo drobno naribamo. V roki iztisnemo sok, pulpo zavržemo. Dodamo sultanine.
6. Na hitro reduciramo, da dobimo sirupasto tekočino.
7. Odstavimo z ognja ter vmešamo pomarančno in limonino lupinico, ter preostalo oljčno olje. Solimo po okusu.
8. Z ribjih filetov speremo sol, nato jih osušimo s papirnato brisačo. Skozi kožo naredimo tri diagonalne zareze.
9. Krožnik potresemo z moko in dobro posolimo.
Filete pomokamo na strani, kjer je koža. Odvečno moko otresemo. V ponvi segrejemo oljčno ali sončnično olje. Fileti morajo zacvrčati takoj, ko jih damo v ponev.
10. Kožo filetov rjavo zapečemo in pazimo, da se moka ne zažge. Ribe obtežimo s krožnikom, saj jih bomo tako lažje hrustljavo zapekli.
11. Ko je koža hrustljava, filete obrnemo in jih pečemo še dve minuti. Filete damo na pladenj. Polovico čebule damo na krožnik in nanjo zložimo filete.
12. Prekrijemo jih s preostalo čebulo ter mariniramo v hladilniku vsaj uro. Pred postrežbo jih potresemo s pinjolami.
13. Čebulno mešanico razporedimo med fileti in po vrhu. Pokrijemo in pustimo stati.
14. Preden ribe postrežemo, jih segrejemo na sobno temperaturo ter potresemo s pinjolami in baziliko.
Kot prilogo postrežemo mlad krompir, pokapan z limonovim sokom, oljčnim oljem. Dodamo črne olive in natrgano baziliko.
sestavine
- 2 žlici grobe morske soli 4 fileti cipljev 1 žlica semen koromača 5 žlica ekstra deviškega oljčnega olja 2 srednje veliki rdeči čebuli 5 listov lovorja 5 klinčkov stebelca svežega timijana 2 velika rdeča čilija (blaga) 3 stroki česna 4 pomaranče 1 limona sok in lupinica pol limone 30 ml rdečega vinskega kisa 1 žlica šerijevega kisa 2 žlici kristalnega sladkorja velik kos ingverja drobno naribanega 75 g sultanin moka za filete oljčno olje sol 30 g praženih pinjol vršički mlade bazilike
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo