Valentine Warner

Valentine Warner

Preden je pričel delati kot kuhar v londonskih restavracijah in s kuharji, kot so so Alastair Little in Rose Carrarini, je Valentine Warner sikal portrete. Kasneje je ustanovil lastno gostinsko podjetje, a je vse do danes obdržal strast do narave, lova in ribolova.

Prva televizijska oddaja What to Eat Now je bila predvajana leta 2008, Valentine pa je od takrat sodeloval v številnih oddajah ter napisal več knjig in kolumn v različnih časopisih.

Kot strasten kuhar Valentine verjame, da je dobro poznavanje izdelkov, njihovih sestavin in porekla enako pomembno kot samo kuhanje.

Spomladi leta 2013 je Valentine lansiral novo spletno stran – www.valentinewarner.com.
  • Poletna solata s sardelamiRecepti
    Poletna solata s sardelami

    Priprava:  2.    Mleko vlijemo v manjšo ponev, dodamo olupljene stroke česna in rožmarin. Reduciramo pri nizki temperaturi, dokler nam ne ostane za pet žlic tekočine. Nato iz...

  • Ocvrt cipelj v marinadiRecepti
    Ocvrt cipelj v marinadi

    Priprava: 1. Filete posolimo na tisti strani, kjer ni kože, obrnemo s kožo navzgor in pustimo pol ure. 2. V veliki ponvi pražimo koromačev semena. Ves čas mešamo, da se ne zažgejo. Pražim...

  • Mehiški fižol s pikantno omakoRecepti
    Mehiški fižol s pikantno omako

    Priprava: 1. V ponvi stopimo svinjsko mast, dodamo čebulo, nasekljana koriandrova stebelca, origano, in kumin. Pražimo do mehkega. 2. V ponev dodamo česen in čili ter pražimo še približno tri mi...

  • Dušen ligenj s paradižnikom in orehiRecepti
    Dušen ligenj s paradižnikom in orehi

    Priprava: Paradižnik damo v skledo in ga prelijemo z vrelo vodo. Po 30 sekundah paradižnik vzamemo ven, prelijemo s hladno vodo in olupimo. Pečico segrejemo na 170 °C. V ponvi...