Klobasice v vlečenem testu
Recept je iz: Justine Schofield
Klobasice v vlečenem testu
sestavine
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 čebula, nasekljana
- 1 korenček, grobo nariban
- ½ šopka peteršilja, stebla in listki drobno nasekljani
- 2 stroka česna, drobno nasekljana
- 1 žlica nasekljanih listov timijana
- 1 kg svinjskega in telečjega mletega mesa
- 1 bučka, grobo naribana
- 9 listov vlečenega testa
- 125 g neslanega masla, stopljenega
- 2 žlici dukkaha
- Sol in poper
- Paradižnikova omaka ali paradižnikov chutney za serviranje
Priprava
- V ponvi nad srednjim ognjem segrejemo olje in žlico masla. Dodamo čebulo, korenček, bučko, nasekljana stebla peteršilja, ščepec soli in žlico dukkaha. Pražimo 4-5 minut. Damo na stran, da se ohladi. Mesu dodamo česen in nasekljane liste peteršilja. Posolimo in popopramo ter dodamo mešanico zelenjave. Z rokami premešamo.
- Na delovno površino damo plast testa in jo premažemo z maslom. Ponovimo, da dobimo troslojno plast. Četrtino mesa razporedimo po daljšem delu testa in zvijemo v rolo. Rolo premažemo z maslom in potresemo z dukkahom. Rolo damo na pekač in pustimo 30 minut.
- Pečico segrejemo na 180 °C.
- Z nazobčanim nožem prerežemo rolo na četrtine. Vse te korake ponovimo s preostalimi rolami. Role se v pekaču med seboj ne smejo dotikati. Pečemo 25 minut do zlato rjave barve.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Ljubomir Stanišić
Zapečeni kozji sir
Recepti Jamie Oliver
Pite z raki s paradižnikovo omako in solato
Recepti Michela Chiappa
Tribarvni njoki s kremasto lešnikovo omako
Recepti Primož Dolničar
Zeliščna sol
Recepti Primož Dolničar
Sušeni paradižniki v oljčnem olju
Recepti Rudolph van Veen
Dušen por s slanino in z indijskimi oreščki
Recepti Nadia in Merijn
Libijski nadevani krompir
Recepti Sara Chafak
Datlji, nadevani s sirom z modro plesnijo
Recepti Jamie Oliver
Idealni pečeni krompir
Recepti Jolanta (Joli) Delibozova
Terina s pečenimi paprikami