Klobasice v vlečenem testu

sestavine

  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 čebula, nasekljana
  • 1 korenček, grobo nariban
  • ½ šopka peteršilja, stebla in listki drobno nasekljani
  • 2 stroka česna, drobno nasekljana
  • 1 žlica nasekljanih listov timijana
  • 1 kg svinjskega in telečjega mletega mesa
  • 1 bučka, grobo naribana
  • 9 listov vlečenega testa
  • 125 g neslanega masla, stopljenega
  • 2 žlici dukkaha
  • Sol in poper
  • Paradižnikova omaka ali paradižnikov chutney za serviranje

Priprava

  • V ponvi nad srednjim ognjem segrejemo olje in žlico masla. Dodamo čebulo, korenček, bučko, nasekljana stebla peteršilja, ščepec soli in žlico dukkaha. Pražimo 4-5 minut. Damo na stran, da se ohladi. Mesu dodamo česen in nasekljane liste peteršilja. Posolimo in popopramo ter dodamo mešanico zelenjave. Z rokami premešamo.
  • Na delovno površino damo plast testa in jo premažemo z maslom. Ponovimo, da dobimo troslojno plast. Četrtino mesa razporedimo po daljšem delu testa in zvijemo v rolo. Rolo premažemo z maslom in potresemo z dukkahom. Rolo damo na pekač in pustimo 30 minut.
  • Pečico segrejemo na 180 °C.
  • Z nazobčanim nožem prerežemo rolo na četrtine. Vse te korake ponovimo s preostalimi rolami. Role se v pekaču med seboj ne smejo dotikati. Pečemo 25 minut do zlato rjave barve.

Sorodni recepti

Poglej vse