Justine Schofield

Justine Schofield

Bio

Justin Scofield se  je rodila in odraščala v Sydneyju, mati je francozinja, oče pa avstralec. Justin je že od nekdaj gojila strast do kuhanja.


Justin ima diplomo iz hotelirstva, vendar se je odločila, da se bo prepustila stvarem, ki jo resnično navdušujejo - hrana in potovanja. Vsako leto se odpravi na vsaj eno dolgo potovanje po eksotičnih deželah, kjer rada spoznava lokalni način življenja in lokalno kuhinjo. Med potovanji se vedno vrača v Francijo. 

 
"Ljubezen do francoske hrane in življenjskega sloga me vedno vrne v Francijo. Neverjetno je, kako ima vsaka regija svojo kulturo prehranjevanja. Enako sem ponosna na svoje francosko in avstralsko poreklo, toda nekega dne bi rada, če bi se pojavila priložnost, še nekaj časa živela v Franciji in spoznala vse njene kraje! " 
 
Leta 2009 je Justin sodelovala v prvi izdaji kulinaričnega tekmovanja Masterchef in osvojila glavno nagrado. Med tekmovanjem iz tedna v teden je žirijo navduševala s svojimi neverjetnimi kulinaričnimi spretnostmi ter svojim umirjenim in osredotočenim pristopom k izzivom.

Po sodelovanju z Masterchefom je Justin poskrbela za zasebne stranke in sodelovala na javnih nastopih po vsej Avstraliji. Redno se pojavlja tudi kot kulinarična komentatorka v TV oddaji "Aktualna afera" .

Leta 2011 je Justin predstavila svojo prvo televizijsko oddajo Everyday Gourmet , v kateri je predstavila tako preprostejše kot bolj izpopolnjene recepte. Everyday Gourmet je eden najbolj gledanih kulinaričnih oddaj v Avstraliji in posnetih je že sedem sezon.

Recepti