Jagnjetina, halumi in jajčevci na žaru

Priprava:

1. Za marinado v posodi zmešamo zmleti česen, med, oljčno olje in origano. Začinimo s soljo in poprom ter premešamo.

2. Če pripravljamo dolge tanke jajčevce (azijske), jih razpolovimo po dolgem in jih ne olupimo. Sicer uporabimo jajčevec, po dolgem narezan na rezine. Sir prav tako narežemo na rezine.

3. Notranjo stran jajčevcev premažemo s čopičem in jih damo na dobro segret žar s premazano stranjo navzdol. Jagnječje bifteke na obeh straneh premažemo z marinado. Enako storimo tudi s sirom. Vse damo na žar. Limono prepolovimo in z notranjo stranjo položimo na žar.

4. Postrežemo pečen jajčevec z mesom in s halumijem. Po vsem izcedimo sok iz polovice zapečene limone. Za prilogo predlagamo popečen kruh in tzatziki.

sestavine

  • 4 jagnječi bifteki 1 jajčevec 200 g sira halumi 1 limonaZa marinado2 stroka česna 2 žlički tekočega medu 2 žlici oljčnega olja 1 pest svežega origana sol poper

Priprava

    Sorodni recepti

    Poglej vse