Jagnjetina, halumi in jajčevci na žaru
Recept je iz: Donna Hay

Priprava:
1. Za marinado v posodi zmešamo zmleti česen, med, oljčno olje in origano. Začinimo s soljo in poprom ter premešamo.
2. Če pripravljamo dolge tanke jajčevce (azijske), jih razpolovimo po dolgem in jih ne olupimo. Sicer uporabimo jajčevec, po dolgem narezan na rezine. Sir prav tako narežemo na rezine.
3. Notranjo stran jajčevcev premažemo s čopičem in jih damo na dobro segret žar s premazano stranjo navzdol. Jagnječje bifteke na obeh straneh premažemo z marinado. Enako storimo tudi s sirom. Vse damo na žar. Limono prepolovimo in z notranjo stranjo položimo na žar.
4. Postrežemo pečen jajčevec z mesom in s halumijem. Po vsem izcedimo sok iz polovice zapečene limone. Za prilogo predlagamo popečen kruh in tzatziki.
sestavine
- 4 jagnječi bifteki 1 jajčevec 200 g sira halumi 1 limonaZa marinado2 stroka česna 2 žlički tekočega medu 2 žlici oljčnega olja 1 pest svežega origana sol poper
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Annabel Langbein
Pissaladiere
Recepti Ljubomir Stanišić
Lignji s sladkim krompirjem
Recepti Nathan Outlaw
Postrvje klobase z medenim belim fižolom
Recepti Jamie Oliver
POSEBNA DOSA (VEGANSKA)
Recepti Shane Delia
Počasi pečena jagnjetina z jogurtom
Recepti Ljubomir Stanišić
Telečji medaljoni s štirimi vrstami sira
Recepti Ljubomir Stanišić
Ostrige s tatarsko omako
Recepti Adam Liaw
Jagnječji kebab
Recepti Sara La Fountain
Čilijeve testenine s škampi, rikoto in parmezanom
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo