Jagnjetina, halumi in jajčevci na žaru

Jagnjetina, halumi in jajčevci na žaru

Opis

Priprava:

1. Za marinado v posodi zmešamo zmleti česen, med, oljčno olje in origano. Začinimo s soljo in poprom ter premešamo.

2. Če pripravljamo dolge tanke jajčevce (azijske), jih razpolovimo po dolgem in jih ne olupimo. Sicer uporabimo jajčevec, po dolgem narezan na rezine. Sir prav tako narežemo na rezine.

3. Notranjo stran jajčevcev premažemo s čopičem in jih damo na dobro segret žar s premazano stranjo navzdol. Jagnječje bifteke na obeh straneh premažemo z marinado. Enako storimo tudi s sirom. Vse damo na žar. Limono prepolovimo in z notranjo stranjo položimo na žar.

4. Postrežemo pečen jajčevec z mesom in s halumijem. Po vsem izcedimo sok iz polovice zapečene limone. Za prilogo predlagamo popečen kruh in tzatziki.

sestavine

  • 4 jagnječi bifteki
  • 1 jajčevec
  • 200 g sira halumi
  • 1 limona

Za marinado

  • 2 stroka česna
  • 2 žlički tekočega medu
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 pest svežega origana
  • sol
  • poper

Sorodni recepti