Čili omaka
Recept je iz: Primož Dolničar
Čili omaka
sestavine
- - 3 šalotke
- - ¼ kg feferoni, čiliji, paprika
- - 1 kg paradižnika
- - 5 strokov čena
- - oljčno olje
- - 50 ml kisa za vlaganje
- - 2 limoni
- - čajan žlička soli
- - čajna žlička sladkorja
Priprava
- Olupite in nasekljajte šaloto.
- Ponev ogrejte.
- V ponev vlijte oljčno olje.
- Dodajte šalotko v ponev.
- Olupite česen in ga dodajte v ponev.
- Narežite paprike, čilije in feferone; semen ni potrebno odstranjevati, saj boste omako na koncu zmleli in precedili.
- Zelenjavo prepražite.
- Operite in narežite paradižnik.
- Paradižnike dodajte v ponev.
- Kuhate na majhnem gnju cca. 1 uro, da se zelenjava počasi duši.
- Dodajte malo oljčnega olja.
- Dodajte 1 oz. 1,5 dcl vode.
- Dodajte nekaj listov bazilike.
- Dodajte čajno žličko soli, čajno žličko sladkorja in približno 50 ml kisa.
- Dodajte ok 2 limon.
- Zmanjšajte ogenj in s paličnim mešalnikom pretlačite zelenjavo.
- Če je omaka pregosta dodajte še malo vode, če pa je preredka, pa jo še malo časa kuhajte, da bo odvečna tekočina izhlapela.
- Omako zmiksajte, da se znebite semen.
- Omako postavite nazaj na ogenj in jo zavrite.
- Sterilne stekleničke napolnite z omako in jih takoj zaprite.
- Stekleničke postavite v pečico na 110 stopinj celzija za 15 minut, da se omaka sterilizira.
- Stekleničke postavite v pečico na 110 stopinj celzija za 15 minut, da se omaka sterilizira.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Nadia in Merijn
Pikalili
Recepti Jamie Oliver
Omaka "Gravy"
Recepti Annabel Langbein
Omaka iz korenja
Recepti Nenad Veljković
Omaka za žar
Recepti Sara Chafak
Kremasta čebulna omaka
Recepti Annabel Langbein
Preliv Annabele Langbeinon z indijskimi oreščki in gorčico
Recepti Annabel Langbein
Zlata marmelada Annabel Langbein
Recepti Michela Chiappa
Zelena omaka s peteršiljem in česnom
Recepti Annabel Langbein
Holandska omaka s pehtranom na način Annabel Langbein
Recepti Adrian Richardson
Krema iz pokrovač, gob in tofuja