Zelena omaka s peteršiljem in česnom
Recept je iz: Michela Chiappa

Natrgamo listke peteršilja in mete. Nekaj majhnih listov prihranimo. Nasekljamo jih z nožem ali v multipraktiku. Olupimo in drobno nasekljamo česen. Dodamo ga zeliščem.
Nasekljamo kapre in filet inčuna.
Drobno naribamo limonino lupinico, nato vse sestavine dobro premešamo. Omako zlijemo v skledo, vanjo ožamemo pomarančo in pokapamo z oljčnim oljem. Premešamo in po potrebi solimo in popramo.
sestavine
- Sestavine1 majhen šopek gladkolistnega peteršilja 1 šopek mete 1 žlička kaper 1 filet inčuna 1 pomaranča 0.5 stroka česna ekstra deviško oljčno olje sol in poper
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Nadia in Merijn
Pikalili
Recepti Jamie Oliver
Omaka "Gravy"
Recepti Annabel Langbein
Omaka iz korenja
Recepti Nenad Veljković
Omaka za žar
Recepti Sara Chafak
Kremasta čebulna omaka
Recepti Annabel Langbein
Preliv Annabele Langbeinon z indijskimi oreščki in gorčico
Recepti Annabel Langbein
Zlata marmelada Annabel Langbein
Recepti Adrian Richardson
Krema iz pokrovač, gob in tofuja
Recepti Annabel Langbein
Holandska omaka s pehtranom na način Annabel Langbein
Recepti Pati Jinich
HITRA OMAKA S POPEČENIMI ZELENIMI PARADIŽNIKI