Zlata marmelada Annabel Langbein

Zlata marmelada Annabel Langbein

Opis

Agrume prepolovimo in narežemo na čim tanjše rezine. Damo jih v veliko emajlirano posodo ali posodo iz nerjavečega jekla. Zalijemo z vodo in namakamo čez noč. Naslednje jutro mešanico zavremo, nato zmanjšamo ogenj in pokrito kuhamo še eno uro, da se agrumi zmehčajo.

 

Dodamo sladkor in mešamo, da se raztopi. Nato vse zavremo in pustimo, da močno vre 40 minut. Dodamo viski, če želimo, in še naprej pustimo vreti, okrog štirideset minut, dokler se marmelada ne začne strjevati. Ali se marmelada strjuje, preizkusimo tako, da je nekaj damo na krožnik. Če se naredi kožica, je marmelada kuhana. Še vročo nalijemo v sterilizirane kozarce in jih pokrijemo s steriliziranimi pokrovi. Lahko jo hranimo več mesecev.

Namig

V marmeladi lahko uživate na opečencu ali jo lahko uporabite za glazirane svinjske zarebrnice ali za pikantni solatni preliv.


Agrume prepolovimo in narežemo na čim tanjše rezine. Damo jih v veliko emajlirano posodo ali posodo iz nerjavečega jekla. Zalijemo z vodo in namakamo čez noč. Naslednje jutro mešanico zavremo, nato zmanjšamo ogenj in pokrito kuhamo še eno uro, da se agrumi zmehčajo.

 

Dodamo sladkor in mešamo, da se raztopi. Nato vse zavremo in pustimo, da močno vre 40 minut. Dodamo viski, če želimo, in še naprej pustimo vreti, okrog štirideset minut, dokler se marmelada ne začne strjevati. Ali se marmelada strjuje, preizkusimo tako, da je nekaj damo na krožnik. Če se naredi kožica, je marmelada kuhana. Še vročo nalijemo v sterilizirane kozarce in jih pokrijemo s steriliziranimi pokrovi. Lahko jo hranimo več mesecev.

Namig

V marmeladi lahko uživate na opečencu ali jo lahko uporabite za glazirane svinjske zarebrnice ali za pikantni solatni preliv.


Več receptov Annabel Langbein najdete na: annabel-langbein.com

sestavine

Sestavine

  • 2 grenivki
  • 2 pomaranči
  • 1 limona
  • 1.5 l vode
  • 1.2 kg sladkorja
  • 120 ml viskija (po želji)

Sorodni recepti