Zlata marmelada Annabel Langbein
Recept je iz: Annabel Langbein

Agrume prepolovimo in narežemo na čim tanjše rezine. Damo jih v veliko emajlirano posodo ali posodo iz nerjavečega jekla. Zalijemo z vodo in namakamo čez noč. Naslednje jutro mešanico zavremo, nato zmanjšamo ogenj in pokrito kuhamo še eno uro, da se agrumi zmehčajo.
Dodamo sladkor in mešamo, da se raztopi. Nato vse zavremo in pustimo, da močno vre 40 minut. Dodamo viski, če želimo, in še naprej pustimo vreti, okrog štirideset minut, dokler se marmelada ne začne strjevati. Ali se marmelada strjuje, preizkusimo tako, da je nekaj damo na krožnik. Če se naredi kožica, je marmelada kuhana. Še vročo nalijemo v sterilizirane kozarce in jih pokrijemo s steriliziranimi pokrovi. Lahko jo hranimo več mesecev.
Namig
V marmeladi lahko uživate na opečencu ali jo lahko uporabite za glazirane svinjske zarebrnice ali za pikantni solatni preliv.
Agrume prepolovimo in narežemo na čim tanjše rezine. Damo jih v veliko emajlirano posodo ali posodo iz nerjavečega jekla. Zalijemo z vodo in namakamo čez noč. Naslednje jutro mešanico zavremo, nato zmanjšamo ogenj in pokrito kuhamo še eno uro, da se agrumi zmehčajo.
Dodamo sladkor in mešamo, da se raztopi. Nato vse zavremo in pustimo, da močno vre 40 minut. Dodamo viski, če želimo, in še naprej pustimo vreti, okrog štirideset minut, dokler se marmelada ne začne strjevati. Ali se marmelada strjuje, preizkusimo tako, da je nekaj damo na krožnik. Če se naredi kožica, je marmelada kuhana. Še vročo nalijemo v sterilizirane kozarce in jih pokrijemo s steriliziranimi pokrovi. Lahko jo hranimo več mesecev.
Namig
V marmeladi lahko uživate na opečencu ali jo
lahko uporabite za glazirane svinjske zarebrnice ali za pikantni solatni
preliv.
Več receptov Annabel Langbein najdete na:
annabel-langbein.com
sestavine
- Sestavine2 grenivki 2 pomaranči 1 limona 1.5 l vode 1.2 kg sladkorja 120 ml viskija (po želji)
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Nadia in Merijn
Pikalili
Recepti Jamie Oliver
Omaka "Gravy"
Recepti Annabel Langbein
Omaka iz korenja
Recepti Nenad Veljković
Omaka za žar
Recepti Sara Chafak
Kremasta čebulna omaka
Recepti Annabel Langbein
Preliv Annabele Langbeinon z indijskimi oreščki in gorčico
Recepti Annabel Langbein
Holandska omaka s pehtranom na način Annabel Langbein
Recepti Michela Chiappa
Zelena omaka s peteršiljem in česnom
Recepti Namaz iz lešnikov in čokolade
Recepti Adrian Richardson
Krema iz pokrovač, gob in tofuja