Pikalili
Recept je iz: Nadia in Merijn

Zelenjavna kupa z bogato zelenjavo! Klik za recept :)
sestavine
- 300 g cvetače
- 300 g korenja
- 8 redkvic
- 6 kislih kumaric
- 1 pekoča rdeča paprika
- 100 g čebule
- 1.5 žlice gorčičnih semen
- 2.5 žlici karija v prahu
- 1 žlica mletega ingverja
- 1 žlica kurkume
- 1.5 žlice gorčice v prahu
- 1.5 žlice oljčnega olja
- 750 ml belega vinskega kisa
- 300 g sladkorja
- 40 g gustina
Priprava
- V možnarju zdrobimo gorčična semena. Dodamo kari, ingver, kurkumo in gorčico v prahu. Premešamo in prilijemo oljčno olje ter malo kisa.
- Cvetačo natrgamo na majhne cvetke.
- Korenje olupimo in narežemo na večje kocke (0,5 x 0,5 cm, tehnika brunoise). Na enak način narežemo redkvice, kisle kumarice in pekočo papriko.
- Preostali kis skupaj s sladkorjem vlijemo v lonec. Ko mešanica zavre, dodamo zmlete začimbe. Dodamo cvetačo, korenje in redkvice. Kuhamo pet minut. Čebulo drobno narežemo in rahlo pasiramo. Dodamo jo skupaj z narezanimi kislimi kumaricami. Mešanico kuhamo še pet minut.
- Gustin vmešamo z žlico ali dvema hladne vode, da dobimo kašo. Zelenjavo s preluknjano žlico iz lonca prestavimo v skledo. V tekočino vlijemo gustin, mešamo minuto ali dve ter zlijemo po zelenjavi.
- Pikalili razdelimo v sterilizirane kozarce. Ko se ohladi, ga postavimo v hladilnik.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Nico Reynolds
Argentinski čimičuri
Recepti Nico Reynolds
Pečeni halumi z avokadovo omako
Recepti Lora in Stoyan
Rulade iz jajčevcev
Recepti Nico Reynolds
Pooglenela mlada čebula in solata iz fižola cannellini
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo
Recepti Rudolph van Veen
Španska omleta z gobami
Recepti Lora in Stoyan
Fižol z jurčki
Recepti Lora in Stoyan
Stročji fižol z limonovim poprom in parmezanom
Recepti Sir brie s suhim sadjem in portovcem
Recepti Mark Moriarty
Poletni jambon