Opis

Priprava:

2. V možnarju zdrobimo gorčična semena. Dodamo kari, ingver, kurkumo in gorčico v prahu. Premešamo in prilijemo oljčno olje ter malo kisa.

2. Cvetačo natrgamo na majhne cvetke.

3. Korenje olupimo in narežemo na večje kocke (0,5 x 0,5 cm, tehnika brunoise). Na enak način narežemo redkvice, kisle kumarice in pekočo papriko.

4. Preostali kis skupaj s sladkorjem vlijemo v lonec. Ko mešanica zavre, dodamo zmlete začimbe. Dodamo cvetačo, korenje in redkvice. Kuhamo pet minut. Čebulo drobno narežemo in rahlo pasiramo. Dodamo jo skupaj z narezanimi kislimi kumaricami. Mešanico kuhamo še pet minut.

5. Gustin vmešamo z žlico ali dvema hladne vode, da dobimo kašo. Zelenjavo s preluknjano žlico iz lonca prestavimo v skledo. V tekočino vlijemo gustin, mešamo minuto ali dve ter zlijemo po zelenjavi.

6. Pikalili razdelimo v sterilizirane kozarce. Ko se ohladi, ga postavimo v hladilnik.

sestavine

  • 300 g cvetače
  • 300 g korenja
  • 8 redkvic
  • 6 kislih kumaric
  • 1 pekoča rdeča paprika
  • 100 g čebule
  • 1.5 žlice gorčičnih semen
  • 2.5 žlici karija v prahu
  • 1 žlica mletega ingverja
  • 1 žlica kurkume
  • 1.5 žlice gorčice v prahu
  • 1.5 žlice oljčnega olja
  • 750 ml belega vinskega kisa
  • 300 g sladkorja
  • 40 g gustina

Sorodni recepti