Verjetno ga že vsi poznate, nizozemskega kuharja in avtorja kuharskih knjig. Govorimo o Rudolphu van Veenu, ki je za vas pripravil obilico sladkih in slanih jedi. Vabljeni k ogledu recepta in samostojni kuhi! Dober tek :)

sestavine

  • 1 steklenica rdečega vina
  • 2 žlički medu
  • 300 g šampinjonov
  • 3 kosi krompirja
  • 4 jajca
  • sol in poper
  • oljčno olje

Priprava

  • 1. Krompir olupimo in narežemo na kockice. Kuhamo jih deset minut, da postanejo al dente.
  • 2. V ponev vlijemo rdeče vino in dodamo med. Mešanico zavremo in pustimo vreti na rahlem ognju, dokler se ne zgosti.
  • 3. Gobe očistimo in narežemo na četrtine. Dodamo jih vinskemu sirupu in mešamo 2 do 3 minute, dokler gobe ne vpijejo vinske omake.
  • 4. V skledi stepemo jajca. V drugo ponev vlijemo malo oljčnega olja in popečemo krompir. Dodamo dušene gobe in premešamo. Stepena jajca enakomerno zlijemo po zelenjavi. Cvremo, dokler spodnji del omlete ni pripravljen.
  • 5. Ponev pokrijemo z velikim krožnikom in nanj zvrnemo omleto. Nato omleto previdno vrnemo v ponev in jo popečemo še z druge strani.
  • 6. Omleto postrežemo narezano na kose in okrašeno z zeleno solato.

Sorodni recepti

Poglej vse