Španska omleta z gobami
Recept je iz: Rudolph van Veen
Verjetno ga že vsi poznate, nizozemskega kuharja in avtorja kuharskih knjig. Govorimo o Rudolphu van Veenu, ki je za vas pripravil obilico sladkih in slanih jedi. Vabljeni k ogledu recepta in samostojni kuhi! Dober tek :)
sestavine
- 1 steklenica rdečega vina
- 2 žlički medu
- 300 g šampinjonov
- 3 kosi krompirja
- 4 jajca
- sol in poper
- oljčno olje
Priprava
- 1. Krompir olupimo in narežemo na kockice. Kuhamo jih deset minut, da postanejo al dente.
- 2. V ponev vlijemo rdeče vino in dodamo med. Mešanico zavremo in pustimo vreti na rahlem ognju, dokler se ne zgosti.
- 3. Gobe očistimo in narežemo na četrtine. Dodamo jih vinskemu sirupu in mešamo 2 do 3 minute, dokler gobe ne vpijejo vinske omake.
- 4. V skledi stepemo jajca. V drugo ponev vlijemo malo oljčnega olja in popečemo krompir. Dodamo dušene gobe in premešamo. Stepena jajca enakomerno zlijemo po zelenjavi. Cvremo, dokler spodnji del omlete ni pripravljen.
- 5. Ponev pokrijemo z velikim krožnikom in nanj zvrnemo omleto. Nato omleto previdno vrnemo v ponev in jo popečemo še z druge strani.
- 6. Omleto postrežemo narezano na kose in okrašeno z zeleno solato.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Nico Reynolds
Argentinski čimičuri
Recepti Nico Reynolds
Pečeni halumi z avokadovo omako
Recepti Lora in Stoyan
Rulade iz jajčevcev
Recepti Nico Reynolds
Pooglenela mlada čebula in solata iz fižola cannellini
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo
Recepti Lora in Stoyan
Fižol z jurčki
Recepti Lora in Stoyan
Stročji fižol z limonovim poprom in parmezanom
Recepti Sir brie s suhim sadjem in portovcem
Recepti Silvia Colloca
Neapeljska krompirjeva pita
Recepti Nico Reynolds
Lizike iz lubenice na žaru s kozjim sirom