Opis

Priprava:

1. Krompir olupimo in narežemo na kockice. Kuhamo jih deset minut, da postanejo al dente.

2. V ponev vlijemo rdeče vino in dodamo med. Mešanico zavremo in pustimo vreti na rahlem ognju, dokler se ne zgosti.

3. Gobe očistimo in narežemo na četrtine. Dodamo jih vinskemu sirupu in mešamo 2 do 3 minute, dokler gobe ne vpijejo vinske omake.

4. V skledi stepemo jajca. V drugo ponev vlijemo malo oljčnega olja in popečemo krompir. Dodamo dušene gobe in premešamo. Stepena jajca enakomerno zlijemo po zelenjavi. Cvremo, dokler spodnji del omlete ni pripravljen.

5. Ponev pokrijemo z velikim krožnikom in nanj zvrnemo omleto. Nato omleto previdno vrnemo v ponev in jo popečemo še z druge strani.

6. Omleto postrežemo narezano na kose in okrašeno z zeleno solato.

sestavine

  • 1 steklenica rdečega vina
  • 2 žlički medu
  • 300 g šampinjonov
  • 3 kosi krompirja
  • 4 jajca
  • sol in poper
  • oljčno olje

Sorodni recepti