Živahen Nico Reynolds je rojen v Dublinu, a ima jamajške korenine. Le-te z velikim navdušenjem izraža skozi hrano, ki jo imate priložnost pripraviti in poskusiti v vaši domači kuhinji. Pridružite se nam ob kuhanju barvitih jedi, polnega okusa!

sestavine

  • šop mlade čebule (približno 6)
  • 1 konzerva osušenega fižola cannellini
  • 1 glava strokov česna
  • olivno olje
  • sok 2 limon
  • 50 g naribanega sira pekorino
  • 4–5 na drobno nasekljanih metinih lističev
  • groba morska sol

Priprava

  • 1. Česen pokapajte z olivnim oljem in ga zavijte v aluminijasto folijo. Na žaru naj se peče 20–30 minut, in sicer tik nad ogljem.
  • 2. Mlado čebulo pokapajte z olivnim oljem in jo posolite.
  • 3. Mlado čebulo pecite na sredini žara, in sicer 8–10 minut oziroma dokler se ne popolnoma zmečka. Če preveč poogleni, lahko odstranite njeno zunanjo plast.
  • 4. Fižol odcedite in operite, potem pa ga dajte v veliko skledo.
  • 5. S fižolom zmešajte sok 2 limon ter soljo in poprom.
  • 6. Dodajte 2 žlici olivnega olja, nariban sir in meto.
  • 7. V skledo dodajte še narezano pooglenelo mlado čebulo.
  • 8. Česen odvijte iz aluminijaste folije in ga dodajte v skledo.
  • 9. Vse skupaj dobro premešajte.

Sorodni recepti

Poglej vse