Pooglenela mlada čebula in solata iz fižola cannellini
Recept je iz: Nico Reynolds
Živahen Nico Reynolds je rojen v Dublinu, a ima jamajške korenine. Le-te z velikim navdušenjem izraža skozi hrano, ki jo imate priložnost pripraviti in poskusiti v vaši domači kuhinji. Pridružite se nam ob kuhanju barvitih jedi, polnega okusa!
sestavine
- šop mlade čebule (približno 6)
- 1 konzerva osušenega fižola cannellini
- 1 glava strokov česna
- olivno olje
- sok 2 limon
- 50 g naribanega sira pekorino
- 4–5 na drobno nasekljanih metinih lističev
- groba morska sol
Priprava
- 1. Česen pokapajte z olivnim oljem in ga zavijte v aluminijasto folijo. Na žaru naj se peče 20–30 minut, in sicer tik nad ogljem.
- 2. Mlado čebulo pokapajte z olivnim oljem in jo posolite.
- 3. Mlado čebulo pecite na sredini žara, in sicer 8–10 minut oziroma dokler se ne popolnoma zmečka. Če preveč poogleni, lahko odstranite njeno zunanjo plast.
- 4. Fižol odcedite in operite, potem pa ga dajte v veliko skledo.
- 5. S fižolom zmešajte sok 2 limon ter soljo in poprom.
- 6. Dodajte 2 žlici olivnega olja, nariban sir in meto.
- 7. V skledo dodajte še narezano pooglenelo mlado čebulo.
- 8. Česen odvijte iz aluminijaste folije in ga dodajte v skledo.
- 9. Vse skupaj dobro premešajte.
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Nico Reynolds
Argentinski čimičuri
Recepti Nico Reynolds
Pečeni halumi z avokadovo omako
Recepti Lora in Stoyan
Rulade iz jajčevcev
Recepti Nenad Veljković
Fajitas z zelenjavo
Recepti Rudolph van Veen
Španska omleta z gobami
Recepti Lora in Stoyan
Fižol z jurčki
Recepti Lora in Stoyan
Stročji fižol z limonovim poprom in parmezanom
Recepti Sir brie s suhim sadjem in portovcem
Recepti Mark Moriarty
Poletni jambon
Recepti Silvia Colloca
Neapeljska krompirjeva pita