Če želite pričarati pravo italijansko vzdušje v svoji kuhinji, ste na pravem mestu. Silvia Colloca, priznana italijanska kuharica nam je pripravila preproste in okusne recepte, ki jih lahko pripravite tudi vi. Postanite mojster italijanske kuhinje še danes!

sestavine

  • 700 g krompirja, neolupljenega
  • 20 g masla, plus za pekač in za na pito
  • 35 g sveže naribanega parmezana
  • 1/4 žličke sveže naribanega muškatnega oreščka
  • 1 jajce
  • sol
  • 2–3 pesti drobtin
  • 70 g mortadele, narezane na kocke
  • 70 g provolona, narezanega na kocke

Priprava

  • 1. Krompir skuhajte v loncu v slanem kropu, da se zmehča. Odcedite in ko je krompir dovolj hladen, ga olupite. Krompir spasirajte.
  • 2. Dodajte maslo, parmezan, muškatni orešček, jajce in sol. Dobro zmešajte in pustite, da se malo ohladi.
  • 3. Pečico ogrejte na 200 stopinj. Previdno namastite pekač z maslom in ga posujte z drobtinami.
  • 4. Polovico krompirja naložite v pekač in poravnajte z žlico. Dodajte mortadelo in sir ter prekrijte s preostankom krompirja.
  • 5. Posujte s preostalimi drobtinami in koščki masla.
  • 6. Pecite 30 minut, da se vrh zlato zapeče in postane hrustljav. Postrezite vroče ali toplo (lažje je rezati) ali sobne temperature.

Sorodni recepti

Poglej vse