Holandska omaka s pehtranom na način Annabel Langbein
Recept je iz: Annabel Langbein

V majhni posodi stopimo maslo. Rumenjake in kis stepamo v ognjevarni skledi nad vodno kopeljo, dokler ne dobimo rahle pene (30 do 60 sekund). Paziti moramo, da se dno sklede ne dotika vode. Postopoma vmešamo vroče stopljeno maslo, dokler ne dobimo kremaste goste omake. Vmešamo pehtran, limonin sok, sol in poper. Takoj postrežemo.
Nasvet
Holandska omaka se odlično poda k belušem, prav tako je odlična z lososom, poširanimi jajci, piščancem, pokrovačami in kot pomaka za listke artičoke.
Da ohranimo oljnato teksturo omake, jo moramo
postreči kmalu zatem, ko jo pripravimo. Pogreta ni enako dobra. Po želji lahko
sorazmerno zmanjšate količine sestavin, če je ne potrebujete toliko.
V majhni posodi stopimo maslo. Rumenjake in kis stepamo v ognjevarni skledi nad vodno kopeljo, dokler ne dobimo rahle pene (30 do 60 sekund). Paziti moramo, da se dno sklede ne dotika vode. Postopoma vmešamo vroče stopljeno maslo, dokler ne dobimo kremaste goste omake. Vmešamo pehtran, limonin sok, sol in poper. Takoj postrežemo.
Nasvet
Holandska omaka se odlično poda k belušem, prav tako je odlična z lososom, poširanimi jajci, piščancem, pokrovačami in kot pomaka za listke artičoke.
Da ohranimo oljnato teksturo omake, jo moramo postreči kmalu zatem, ko jo pripravimo. Pogreta ni enako dobra. Po želji lahko sorazmerno zmanjšate količine sestavin, če je ne potrebujete toliko.
sestavine
- Sestavine500 g masla 5 rumenjakov 3 žlice belega vinskega kisa 4 žlice drobno nasekljanega pehtrana 2 žlici limoninega soka sol in poper po okusu
Priprava
Sorodni recepti
Poglej vseRecepti Nadia in Merijn
Pikalili
Recepti Jamie Oliver
Omaka "Gravy"
Recepti Annabel Langbein
Omaka iz korenja
Recepti Nenad Veljković
Omaka za žar
Recepti Sara Chafak
Kremasta čebulna omaka
Recepti Annabel Langbein
Preliv Annabele Langbeinon z indijskimi oreščki in gorčico
Recepti Annabel Langbein
Zlata marmelada Annabel Langbein
Recepti Michela Chiappa
Zelena omaka s peteršiljem in česnom
Recepti Namaz iz lešnikov in čokolade
Recepti Adrian Richardson
Krema iz pokrovač, gob in tofuja