Holandska omaka s pehtranom na način Annabel Langbein

Holandska omaka s pehtranom na način Annabel Langbein

Opis

V majhni posodi stopimo maslo. Rumenjake in kis stepamo v ognjevarni skledi nad vodno kopeljo, dokler ne dobimo rahle pene (30 do 60 sekund). Paziti moramo, da se dno sklede ne dotika vode. Postopoma vmešamo vroče stopljeno maslo, dokler ne dobimo kremaste goste omake. Vmešamo pehtran, limonin sok, sol in poper. Takoj postrežemo.

Nasvet

Holandska omaka se odlično poda k belušem, prav tako je odlična z lososom, poširanimi jajci, piščancem, pokrovačami in kot pomaka za listke artičoke.

Da ohranimo oljnato teksturo omake, jo moramo postreči kmalu zatem, ko jo pripravimo. Pogreta ni enako dobra. Po želji lahko sorazmerno zmanjšate količine sestavin, če je ne potrebujete toliko.



V majhni posodi stopimo maslo. Rumenjake in kis stepamo v ognjevarni skledi nad vodno kopeljo, dokler ne dobimo rahle pene (30 do 60 sekund). Paziti moramo, da se dno sklede ne dotika vode. Postopoma vmešamo vroče stopljeno maslo, dokler ne dobimo kremaste goste omake. Vmešamo pehtran, limonin sok, sol in poper. Takoj postrežemo.

Nasvet

Holandska omaka se odlično poda k belušem, prav tako je odlična z lososom, poširanimi jajci, piščancem, pokrovačami in kot pomaka za listke artičoke.

Da ohranimo oljnato teksturo omake, jo moramo postreči kmalu zatem, ko jo pripravimo. Pogreta ni enako dobra. Po želji lahko sorazmerno zmanjšate količine sestavin, če je ne potrebujete toliko.

sestavine

Sestavine

  • 500 g masla
  • 5 rumenjakov
  • 3 žlice belega vinskega kisa
  • 4 žlice drobno nasekljanega pehtrana
  • 2 žlici limoninega soka
  • sol in poper po okusu

Sorodni recepti